Pócs János főnyereménye lehet, feladja a leckét a győzteseknek

Megosztás

A hét végén nagyszabású programot rendeznek Jászapátin. Lesz jászsági aratónap, főzőfesztivál, fogathajtó verseny és pálinkamustra is. Ezek győzteseinek főnyereménye egy ausztriai üdülés lesz, amit Pócs János országgyűlési képviselő ajánlott fel.

De vajon jól járnak-e a győztesek és párjaik (a nyeremények két-két főre szólnak) ezzel a valóban értékesnek tűnő nyereménnyel vagy csak gondot vesznek a nyakukba?

A Tilly panzió oldaláról kitűnik, hogy ez egy valóban értékes nyereménynek vehető, hiszen csak egy éjszaka több tízezer forintba kerül, és mindössze reggelit adnak. 

Igen ám, de a panziónak helyet adó település, Niederöblarn nem éppen a szomszédban van. Oda ugye el is kellene jutni ám! Jászapáti és Niederöblarn között a távolság kis híján 600 kilométer, tehát oda vissza az út 1200 kilométer.

Ha valaki nem akar sokáig utazni, annak célszerű gyorsforgalmi útra “belépőt” váltani, ami szintén nem éppen olcsó mulatság.

Az üzemanyag 600 forintos benzinárral számolva összesen 50 ezer forintba kerül. Ez talán nem is tűnik soknak, hiszen a kocsiban ketten utaznak, a nyertes és párja, vagyis fejenként 25 ezer forintra jön ki a költség.

De mi van, ha összefognak és kisbuszt bérelnek? Hát éppen az sem olcsóság, sőt, elég húzós tételnek tűnik.

Egy ezzel foglalkozó társaság honlapjáról kiderül, hogy egy 9 fős kisbusz bérleti díja a bérlés időtartamától függ. Minél több napra bérlik a kisbuszt, annál kedvezőbb a napi bérleti díj. Napidíj: 19.000 forint. Az ár tartalmaz napi 250 km-t, minden további km 60 Ft. Az ár nem tartalmazza a végtakarítást (11.000 Ft) és a magyarországi autópálya-használat díját (3.000 Ft).

Több napra nézve ezt, bizony máris 100 ezer forint közelében járunk, ami mondjuk 8 főre elosztva már elég kedvezőnek tűnik.

Viszont felmerül a kérdés, ki vállalja a kisbusz vezetésének felelősségét?

Ám akkor még az étkezésről nem is beszéltünk, hiszen ahogy írtuk, csak reggeli van a szálláson.

Szóval csak rakódnak és rakódnak a tételek.

Ha valaki megnyeri ezt a főnyereményt (márpedig meg fogja), lehet, igencsak vakarhatja az üstökét, hogy “szép-szép mindez, de hogy jutok el odáig”?

Reklámfogásnak azonban nem rossz a felajánlás Pócs János részéről, aki persze lehet, az utazási költségekhez is a zsebébe nyúl.

Kapcsolódó cikkek