Egy tiszabői közlemény, amiről Tiszabőn nem tudnak?

Megosztás

Nem találtunk olyan bejegyzést a tiszabői önkormányzat honlapján arról, hogy a Volánbusz Zrt. már többször jelezte az önkormányzatnak, hogy folyamatosan problémák vannak bizonyos helybeliekkel a járataikon. A helyhatóság állítólag a napokban felhívásban tájékoztatta a falubelieket, hogy az ilyen viselkedésnek az lehet a vége, hogy az érintett járatok működése veszélybe kerülhet. A Volánbusz sem tud ilyenről.

A Volánbusz Zrt. már többször jelezte a tiszabői önkormányzatnak, hogy folyamatosan problémák vannak bizonyos helybeliekkel a járataikon. A helyhatóság a napokban felhívásban tájékoztatta a falubelieket, hogy az ilyen viselkedésnek az lehet a vége, hogy az érintett járatok működése veszélybe kerülhet, írta a szoljon.hu.

A kormánypárti lap azt is közölte, hogy kulturálatlan módon viselkednek és inzultálják a sofőrt a menetrend szerinti járatokon bizonyos utasok – ilyen panaszokat jelzett már többször is a közelmúltban a Volánbusz Zrt. a tiszabői önkormányzat felé. A helyhatóság most közleményt adott ki az esetről.

“A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint amennyiben ez a helyzet rövid időn belül nem szűnik meg, az érintett járatok működése veszélybe kerülhet. Kérjük a lakosokat, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak e probléma megoldására.”

Mivel szerettünk volna mi is írni az izgalmas témáról, megnéztük a tiszabői önkormányzat honlapját, ahol viszont mi nem találtunk olyan közleményt, ami a cikkben szerepel. A honlapon található telefonszámot is felhívtuk. Ott egy hölggyel beszéltünk, mivel nem volt bent sem a polgármester, sem a jegyző. Ő azt mondta, semmi közleményről, felhívásról nem tud. Azt mondta, ha a honlapon nincs, akkor ez nem hivatalos közlemény. Amit ők hivatalosan közölni szeretnének, azt a honlapra teszik fel. De szerinte nem is tettek fel oda ilyesmit és úgy tudja, hasonlót sem adtak ki a szoljon.hu-nak. Ugyanakkor megerősítette, hogy ez csak az ő tudomása szerint van így.

Abban viszont megegyeztük, ha netán nincs közlemény, akkor ahhoz így nekünk nehéz lesz hozzájutni.

Megkérdeztük ezek után a Volánt is.

Azt írtuk nekik, hogy lapunk is szeretné ezt a témát megírni, ezért odatelefonáltunk az önkormányzathoz, ahol megtudtuk, hogy tudomásuk szerint ők nem adtak ki ilyen közleményt. A település honlapján sem találtunk ilyet.

Érdeklődtünk, hogy a Volán valóban már többször megkereste-e az önkormányzatot azzal, hogy veszélybe kerülhetnek a járatok, ha ez a történet tovább folytatódik?

A Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóság szó szerint ezt közölte lapunkkal:

“Tájékoztatjuk, hogy nincs információnk a közleményről, annak tartalmáról és megjelenéséről senki nem egyeztetett társaságunkkal. Közszolgáltatási feladatainkat – a megrendelő által meghatározott kritériumok szerint – természetesen minden körülmények között teljesítjük. Ugyanakkor tisztelettel kérjük utasainkat, hogy legyenek együttműködőek, tartsák be az utazási feltételeket, vigyázzanak autóbuszaink épségére, és ezzel tegyék lehetővé, hogy közfeladatot ellátó autóbusz-vezetőink biztonságosan eljuttathassák a járatainkat igénybe vevőket az úti céljukhoz.”

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek