Novák Katalin egy napot töltött Tiszabőn

Megosztás

Novák Katalin köztársasági elnök egy napot töltött Tiszabőn, hogy tapasztalatokat szerezzen a Máltai Szeretetszolgálat eddig ott végzett munkájáról.

Mint ismert a magyar állam gyakorlatilag átadta Tiszabőt és Tiszaburát a Máltai Szeretszolgálatnak, bajlódjanak ők a hátrányos helyzetűekkel.

A szeretszolgálatnál aztán feltűrték az ingujjat, és amit az állam nem tudott elvégezni, azt hét éve töretlen lendülettel folytatják, hogy szétzúzzák az eddig áttörhetetlen szegénység falát.

Számtalan fejlesztés fűződik a szeretszolgálat nevéhez, amely ma már sikereket könyvelhet el, egyre több ugyanis a továbbtanuló gyermek.

Erre a szemléletre, eredményre volt kíváncsi Novák Katalin is, aki több helyre is ellátogatott Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnökének kíséretében.

Vecsei Miklós szociálpolitikus, nevéhez fűződik az úgynevezett Jelenlét program, amely a leghátrányosabb helyzetű közösségek felzárkóztatását célozza meg.

Tiszabő 2300 lakosú település, 410-420 család lakja, a gyerekek száma nagyjából ezer. Amikor ez utóbbi szám elhangzik, Novák Katalin azt mondja száját elhúzva, egész fura arckijefezéssel: tyű…

A Jelenlét program segítségével felzárkózó települések egyikén, Tiszabőn jártam. | A Jelenlét program segítségével felzárkózó települések egyikén, Tiszabőn jártam. ______ I visited Tiszabő, one of the townships catching up with the… | By Novák Katalin | Facebook

112K views, 3.3K likes, 69 loves, 399 comments, 291 shares, Facebook Watch Videos from Novák Katalin: A Jelenlét program segítségével felzárkózó települések egyikén, Tiszabőn jártam. ______ I…

Forrás és fotó: Novák Katalin Facebook

Kapcsolódó cikkek