Kállai Mária szerint fantasztikus a státusztörvény

Megosztás

Időszerű a jogviszony újraszabályozása, minden fél ebben érdekelt, mondta Kállai Mária. A Fidesz szolnoki országgyűlési képviselője, aki 1,6 milliós javadalmazásért képvisel mindenkit választási körzetéből, nagyon dicsérte a parlamentben a státusztörvényt.

Kállai Mária a státustörvény vitájában szólalt fel. Szerint igen komoly és széleskörű társadalmi egyeztetés előzte meg a törvénytervezetet. Húsz alkalommal volt társadalmi egyeztetés különböző szervezetekkel, 1500 véleményt dolgoztak fel. Véleményezési javaslat is adott volt, éltek is vele.

Ezek hatására szerint sok területen változott a törvénytervezet.

Hangsúlyozta, az ellenzék érdemi javaslatok helyett csak provikált. Ezt követően dicsérte a törvénytervezet, hogy annak következményeként mi minden köszönhető majd. Szerinte ez tiszta és világos életpályát jelöl ki.

Majd ecsetelte az új, teljesítmény alapú bérrendszer előnyeit, kiemelve, hogy akár 1 millió 365 ezer forintot is kereshet majd egy jó teljesítményt nyújtó tanár.

Kiemelte azt is, hogy a pedagógusok is egyetértenek abban, hogy a versenyszférában is a teljesítmény a meghatározó.Elmondta, hogy csökken az adminisztráció, megszűnik majd a kötelező önértékelés, a tanfelügyelet, a minősítés, Kállai Mária szerint a törvénytervezet elfogadásával az idő igazolni fogja a tervezet helyességét.

Valaki azt javasolta Kállainak, hogy menjen vissza pedagógusként dolgozni és fél év múlva kérdezzék meg újra a véleményét a törvényről.

Egy pedagógus azt mondta lapunknak, hogy számtalan rossz példát tud mondani a teljesítménybérezésre, ami szerinte csak mézesmázos ígéret, és úgy vélte, pofára történik majd az elismerés. Aki többet hajbókol, és főleg rendszerhű, nyilván az fog “jobban teljesíteni”, szerinte így van ez más, államilag felügyelt szférában is.

Kapcsolódó cikkek