Megszűnik az örményesi iskola felső tagozata, az ingázás azonban gondokat okoz

Megosztás

Negyvenegy általános iskolás örményesi diák járhat át szeptembertől a környező települések intézményeibe. Az örményesi iskolában a felső tagozaton már nem volt elegendő tanulói létszám, de szaktanári sem, számuk nem érte el a törvényben előírt minimumot, ezért döntött úgy a minisztérium, hogy azt megszünteti.

A helyzetről lapunk elsőként számolt be, miszerint nem lesz szeptembertől felső tagozat az örményesi iskolában. A diákoknak át kell járniuk Fegyvernekre, vagy más, környező iskolákba.

Mint azt Török Tamás örményesi polgármester közölte a település közösségi oldalán, tájékoztatják azon felsőtagozatos gyermekek szüleit, akiknek gyermekük a szeptemberi tanévkezdéstől Fegyvernekre, az Orczy Anna Katolikus Általános Iskolába, Móra Ferenc Általanos Iskola vagy a kétpói Kaszap Nagy István Református Általános Iskolában kezdik meg tanulmányaikat, hogy az említett Iskolákkal felvették a kapcsolatot, felmérték az àtjárást biztosító közlekedési lehetőségeket.

Ezt követően szükségesnek tartják felvenni a kapcsolatot a Volán Zrt.-vel, mivel a reggeli órákban történő átjutást akadályozottnak látják Fegyvernek esetében. Kétpó kapcsán a reggeli és délutáni közlekedés lehetősége körülményesebb, igyekeznek jobb közlekedési feltétel biztosítását elérni.

Szeretnének arra törekedni, hogy a diákok a reggeli iskolakezdésre időben, biztonsággal odaérjenek az Iskolàkba.

Az egyeztetésre felkérték Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőt is, aki törekvéseiket támogatja a tárgyalások során.

A tárgyalásokat követően tájékoztatást adnak a szülőknek.

A Törökszentmiklós és Kisújszállás felé közlekedő vonatok menetrendje megfelelőnek tűnik, tette hozzá Török Tamás.

Vagyis egyelőre úgy tűnik, a felső tagozat felszámolása kapcsán bőven vannak gondok. Ahogy azt Murphy törvénye megfogalmazza: minden megoldás újabb problémát szül.

Forrás: Örményes község önkormányzata Facebook

Kapcsolódó cikkek