Az örményesi szülők nemigen kérnek a fegyverneki iskolából

Megosztás

Elégedetlenül távoztak az örményesi szülők arról a fórumról, ami arról szólt, hogy a következő tanévtől helyben megszűnik az iskolában a felsős tagozat. A gyerekeknek Fegyverneken biztosítanak tanulási lehetőséget. Információink szerint a szülők azonban bárhova elviszik a gyerekeiket, csak Fegyvernekre nem.

Települési fórumot tartottak szerda délután Örményesen. Ezen arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a következő tanévtől megszűnik a helyi iskolában a felső tagozat, negyvenegy gyermeknek át kell járnia a fegyverneki iskolába, ahova egyébként az örményesi is tartozik.

A fórumon elhangzottak információink szerint nem elégítették ki a hallgatóságot. Az előadók azt hangoztatták, hogy kevés a gyerek. Ami egyébként már régóta gondot okozott az iskolában. A tankerület hangsúlyozta, jó helyük lesz a gyerekeknek Fegyverneken, amivel azonban nem értettek egyet a szülők.

Feltették a kérdést, akkor miért viszik el a tanulókat Kisújszállásra, Törökszentmiklósra, ha olyan jó helyük van a fegyverneki Mórában? Erre az volt a válasz, hogy csak 12 tanulóról van szó, holott sokan úgy tudják, egy egész busznyi gyerek jár át Törökszentmiklósra. Egyébként pedig még Fegyvernekről is járnak ki Örményesre diákok.

Információink szerint a szülők zömében nem is fognak élni a lehetőséggel, inkább elviszik gyerekeiket máshova. Törökszentmiklósra, Kisújszállásra, de még Kétpó is szóba jött. Nem kérnek ugyanis a fegyverneki intézményből, ahova – az indoklásuk szerint – sok kisebbségi gyerek jár nemcsak helyből, de a környékről is.

Jelenleg Örményesen szinte kiscsoportos tanítás folyik, a gyerekek ezután jövőre bekerülnek egy nagyobb létszámú osztályba, amiben – kimondták őszintén – sok tanuló kisebbségi. Na, ebből nem kérnek.

Automatikusan mindent letagadtak a vezetők, mondta informátorunk. Úgy gondolta a tankerület, hogy a Holdról jöttek az örményesiek, hogy mindent be lehet adni nekik? – tette fel a kérdést.

Hozzátette, a vége az lett, hogy nesze semmi, fogd meg jól. Informátorunk szerint elmondta a tankerületi vezető, amit neki előírtak. Az örményesi fideszes országgyűlési képviselő, Herczeg Zsolt is csak azt szajkózta, hogy minden szép és minden jó lesz.

A közlekedésről is szó volt. A fegyverneki iskola részéről informátorunk szerint elhangzott, nem baj, ha késnek a gyerekek, vagy ha előbb indulnak haza, hogy le ne késsék a buszt, ezt elnézik nekik. Az informátor szerint mindenki le volt döbbenve, sokak szerint itt csak fejkvótáról van szó, semmi másról.

Az is felvetődött a szülők részéről, ha már a nagyobb gyereket elviszik máshova tanulni, akkor megy vele a kisebbik is. Ez pedig a település vesztét is jelentheti.

Informátorunk azt is elmondta még, hogy elhangzott, nem kellett volna panaszkodni a sajtónak, mert rajta vannak az ügy megoldásán.

Kapcsolódó cikkek