Nem túl jó eredményt hozott az országos ellenőrzés

Megosztás

A rendőrök május 8. és május 14. között Magyarország közútjain 4 ezer 456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek. Az ellenőrzött járművek esetében 1 ezer 609 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 163 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 117 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során négy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 339 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 301 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 11 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 15 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 43 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve nyolcan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Az akcióhoz kapcsolódva, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei rendőrök vármegyénk területén az ellenőrzött járművek esetében 30 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Az ellenőrzés során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 5 alkalommal, műszaki hiányosság miatt 1 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 2 alkalommal kellett intézkedni, továbbá 22 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Kapcsolódó cikkek