Egy bankfiók felrobbantásával riogatott az újszászi nő

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 42 éves újszászi nővel szemben, aki Szolnokon, tavaly szeptemberben egy telefonhívással kiüríttetett egy szolnoki bankfiókot.

A vádirat szerint a 42 éves nő 2022. szeptember 26-án délben, Szolnokon, a Jubileum téren lévő nyilvános telefonfülkéből felhívta a 112-es segélyhívószámot, és a telefonban azt mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesének, hogy Szolnokon, egy általa pontosan megnevezett bankfiókban, egy fekete zsákban bombát helyeztek el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kilenc rendőrrel a helyszínre vonult, a nő által megnevezett bankfiókot kiürítette, azt átvizsgálta, azonban a helyszínen robbanószert, robbanóeszközt nem talált.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség)

Innen telefonált a nő. A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette a hívás során használt telefonfülkéről.

Kapcsolódó cikkek