Minden Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintett: hozzányúl a kormány az épületek energiatanúsítványához

Megosztás

Az összes ingatlantulajdonos Szolnokon és a megyében ugyanúgy érintett a változásokban, különösen eladásnál lesz ez fontos.

Módosítják az épületek energiatanúsítványáról szóló szabályokat. Eladás esetén nem lesz kötelező elkészíttetni a tanúsítványt, de a vevő kérésére át kell adni. A jelenleginél várhatóan alaposabb és érhetőbb is lesz. Úgy tudjuk, az erről szóló rendelet már csak a megjelenésre vár.

Hamarosan átalakítja a kormány az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványainak jelenlegi rendszerét – derült ki az otthonok energetikai korszerűsítésével kapcsolatos RenoHub program zárókonferenciáján, amelyet az Energiaklub szervezett.

A változásról Nagy Péter, a Budapesti Mérnöki Kamara alelnöke számolt be egy kerekasztal-beszélgetésen, aki szerint a kompromisszumos intézkedés értelmében várhatóan

ingatlaneladáskor nem lesz kötelező az eladónak eladáskor elkészíttetni az energiatanúsítványt, igaz, ha a vevő kéri, mégis át kell majd adni a dokumentumot.

A tanúsítványok emellett várhatóan alaposabbak lesznek: a jelenlegi egy oldal helyett 6-7 oldalas, a laikusok számára is jobban érthető, mélyrehatóbb információkat fognak tartalmazni. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek