Úgy tűnik, egy ideig még velünk maradhatnak az árstopok

Megosztás

A kormány azt ígérte, hogy csak az infláció jelentős csökkenésekor vezetik ki őket, márpedig erre egy ideig még nincs esély a szakértők szerint.

A kormányzati megszólalások alapján egyre nagyobb az esélye, hogy a kabinet további három hónappal kitolja az élelmiszerekre vonatkozó árstopot, amelynek jelenlegi határideje 2023. április 30. – írta a kormányközeli vg.hu.

A lap felidézte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón tett kijelentését, miszerint a kabinet fenntartja ugyanazokat az intézkedéseket, amelyek a drágulás mérséklését szolgálják, így az árstopok is addig maradnak, amíg érezhetően nem csökken az infláció.

Erre pedig egyelőre felesleges számítani, az elemzők ugyanis szerint tavasszal még bőven 20 százalék felett alakulhat a fogyasztói árak emelkedése.

Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint például a februári 25,4 százalékos drágulás után márciusban 24,7, áprilisban pedig 23,5 százalékos lehet az infláció, sőt: akár még májusban és júniusban is húsz százalék felett alakulhat.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek