Már belátta a város vezetője, hogy nem úgy lett, ahogy azt korábban kijelentette

Megosztás

Lakossági fórumot tartottak Szolnokon a Csaba utcai lakók érdekének érvényesítése érdekében hétfőn este. 

Amióta a Magyar Posta Zrt. logisztikai központot telepített a Csaba utcában lévő ipari ingatlanra, azóta a jelentős kamion- és teherautóforgalom nehezíti az ott élők mindennapjait. 

Ez így tarthatatlan, ráadásul a nehéz járművek károkat okoznak az útban, és az emberek elmondása szerint a házakban is – látta be Szalay Ferenc, aki a logisztikai központ átadásakor azt mondta, hogy az üzem nem fog zavarni senkit sem.

Akkor ezt idézte tőle a megyei kormánypárti lap:

“A városvezető kiemelte, hogy a környéken lakók nyugalma biztosítva lesz, hiszen kis méretű autók, és nem kevés elektromos gépkocsi közlekedik majd az üzem környékén, a nagyobb járművekre pedig hajnalban lehet számítani.”

Időközben azonban nem így történtek a dolgok, emiatt az utca lakói folyamatosan panaszkodtak. Ezzel cikkeinkben is foglalkoztunk.

A lakossági fórumon a Csaba utcaiakkal egyetértve minél hamarabbi változást kell kérni a Postától, s meg kell találni, hogyan tudják más útra terelni a logisztikai központba menő forgalmat, közölte a polgármester.

Hozzátette, a Magyar Posta Zrt. új vezetése teljes mértékben partner, remélik, rövid úton megoldást találnak.

Egy utcabelitől megtudtuk, szó volt arról, hogy vagy a Gyökér útra terelik a forgalmat vagy a focipályán keresztül történne a bejutás. Az ingatlan, ahol építenék a bejáratot, magánkézben van és a tulajdonossal még nem sikerült megegyezni. A polgármester kijelentette, hogy teljes mértékig mellettünk áll és mindent megtesz annak érdekében, hogy végre lezárhassuk ezt az ügyet és mindenki megnyugodhasson.

Nagyjából két hét türelmet kértek a lakóktól, hogy még tudjanak tárgyalni. Ígértek egy újabb lakossági fórumot, ahol talán már megoldással tudnak szolgálni – tudtuk meg.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek