Tragédia: agyonlőtte négyéves nővérét a hároméves kislány

Megosztás

Mindezt úgy, hogy öt felnőtt is tartózkodott a lakásban, amikor az eset történt, mégis valahogy sikerült a fegyverrel együtt kettesben maradnia a két kisgyermeknek picit játszogatni. Az idősebbik lány az életével fizetett érte.

Egy félautomata fegyverrel lőtte le testvérét egy kislány vasárnap Texasban. A gyerekek öt felnőttel, köztük anyjukkal és nevelőapjukkal, tartózkodtak egy házban, amikor a tragédia történt. A felnőttek mind azt hitték, hogy valamelyik másikuk figyel a gyerekekre, azonban a hálószobában mégis egyedül voltak a kislányok – írja a 444.hu.

Egyelőre még nem tudni, hogy felelősségre vonják-e valamelyik felnőttet, amiért a gyerekek számára is elérhető helyen tartották a fegyverüket.

Az ügyben eljáró seriff elmondta a riportereknek, hogy a tragédia kiválóan szemlélteti, miért kell felelősségteljesen bánni a fegyverekkel.

Az amerikai gyerekek halálozási okai között az első helyet foglalja el a lőfegyverek okozta sérülés. A lövöldözések és balesetek miatt több gyerek hal meg évente, mint autóbalesetben vagy gyógyíthatatlan betegségben. A szakértők becslései szerint évente 19 ezer amerikai gyereket ölnek, vagy sebesítenek meg lőfegyverrel.

(via The Guardian)

Kapcsolódó cikkek