Az ügyészség szerint a testvérét leszúró férfi sokkal több évet érdemel

Megosztás

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség a Szolnoki Törvényszék múlt héten kihirdetett, emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben hozott ítéletével szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség lényegesen súlyosabb büntetésért fellebbezett annak a törökszentmiklósi férfinek az ügyében, aki családi veszekedés során konyhakéssel mellkason szúrta testvérét.

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék március 9-én 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt az 51 éves férfit, aki 2021. január 15-én, Törökszentmiklóson, fivére törökszentmiklósi házában vendégeskedett, amikor először veszekedni, majd verekedni kezdett fivérével, végül mellkason szúrta a testvérét.

A szúrás csontot ért, a sértett így csupán 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban ez csak a véletlenen múlt, könnyen életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna. 

A főügyészség álláspontja a Törvényszék ítéletében kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartama eltúlzottan enyhe, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kirívóan durva elkövetésre és a vádlott nagymértékű társadalomra veszélyességére figyelemmel, a törvényi minimumot lényegesen meghaladó, a középmértékhez közelítő tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek