Megoldás helyett megállni tilos táblát kaptak a nyakukba a Csaba utcaiak

Megosztás

Újabb fejlemények borzolják a szolnoki Csaba utcában lakók idegeit. A napokban ugyanis megállni tilos táblát tettek ki az utcájukban, így immár parkolni sem tudnak saját ingatlanjuk előtt. 

Levelet kapott szerkesztőségünk, amelyben egy érintett arra hívta fel a figyelmünket, hogy a napokban figyelmeztetés és tájékoztatás nélkül kihelyeztek egy megállni tilos táblát a Csaba út és a Hét vezér út sarkára, ami a kereszteződéstől nagyjából a postáig szól.

A levélíró szerint lényegében büntetendő kihágást követ el az, aki csak annyira is, de megáll és kiszáll a kocsiból, hogy kinyissa a kaput ahhoz, hogy beálljon a saját portájára.

A lakos hozzátette, a képviselő (Molnár Iván) semmit nem tud a tábláról, ahogy a posta sem, de ígéretet kapott tőlük, hogy utánajárnak a dolognak.Mivel kb. a posta bejáratáig tart a tiltás, ezért az érintett úgy gondolja, hogy a posta kérvényezhette a táblát, mert szerinte csak úgy az önkormányzat nem rakta volna ki magától.

Azt írta ezek után:

“A tábla kihelyezését nem értjük, mivel Hegmanné Nemes Sára, a posta igazgatóságának elnöke levelében tájékoztatta Szalay polgármestert, hogy a kamionok behajtása és kihajtása csak a gépkocsivezető képességén múlik. Ezt a kijelentést arra a problémára írta, hogy nem jól van kialakítva a bejárat. Kérdem én laikusan, akkor meg minek?”

Megjegyezte, hogy 2022. október 6-án voltak Szalay Ferenc polgármesternél, ahol azt az információt kapták, hogy a telephely úgy kapott engedélyt, hogy a Gyökér útra kell vinnie a teherforgalmat. Ám ez a mai napig sem történt meg.

Szerinte inkább elnézik, hogy egy kis szűk utcában közlekednek a posta és egyéb telephelyek kamionjai, amik rongálják az út minőségét, de ami a legfontosabb: a házak állapota romlik, ezzel együtt értékük csökken.

Az utcában hozzávetőlegesen. 50 családi ház van, de ez szerinte egyáltalán nem számít az önkormányzatnak. A levélíró arra kérte szerkesztőségünket, hogy ha lehetőségük van rá, írjunk még egy cikket a Csaba úti problémákról, hátha valamelyik illetékes felfigyel rá.

Mint korábban megírtuk, a Csaba utca lakóit rendkívül zavarja az utcájukba települt postaközpont. Volt itt ígéret, nem is kevés, hogy dehogy lesz itt a nyugalom zavarva, meg más úton járnak majd a kamionok, meg kinyitják az utca végét. A csillagos eget is lehozták az égről, csak hogy a lakóknak kedvébe járjanak. Ez azonban nem sikerült.

Pedig – ahogy írtuk is – még személyesen is felkeresték a polgármestert a problémával. Százötven kinyomtatott fotót kapott a kezébe a házak repedéseiről és a pár éve felújított utca állapotáról. Ezeket látva, ígéret kaptak a probléma megoldására.

A panaszos hozzátette, ez mind szép és jó, de a házakat, amik sérültek, mindenkinek a saját pénzéből kell helyre hoznia. Az egyik ház, ami teljesen az utcafronton található, a szakértő szerint pár hónapon belül lakhatatlan lesz. Már akkor is reménykedtek, hogy cikkünk felgyorsítja majd az eseményeket és megoldódik a helyzetük. Hát az sajnos nem oldódott meg, sőt, kaptak egy megállni tilos táblát a nyakukba.

Beküldött fotó

Kapcsolódó cikkek