Olyan választ adott az iskolaigazgató/polgármester, hogy a fal adta a másikat

Megosztás

Zagyvarékason háborognak a lakosok, hogy mi folyik az iskolájukban. Legutóbb ugyanis egy verekedés során egy tanulónak eltörték mindkét karját. Hát mi folyik itt, kérdezik a lakosok.

Az ügy érdekessége, hogy az iskola igazgatója egyben a polgármester is.

A minap megírtuk, hogy a verekedés folyományaként esetmegbeszélést tartottak az iskolában többek között a rendőrség részvételével.

Ennek kapcsán érdeklődtünk a rendőrségtől a fejleményekről. 

A rendőrség közölte, hogy valóban volt esetmegbeszélés, ugyanakkor ejtették az ügyet. Mint közölték, “Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetője nem töltötte még be a 14. életévét, ezért a nyomozóhatóság – büntethetőséget kizáró ok miatt – a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 381. § (1) bekezdés c) pontja alapján, a feljelentés elutasításáról határozott.”

A cikk végén azt is írtuk, hogy megkérdezzük a fejleményekről az iskolaigazgatót is, neki mi a véleménye erről a helyzetről, az esetmegbeszélésen elhangzottakról.

Polónyi László válaszát szó szerint idézzük, akkora gyöngyszem!

“Február 8-án elektronikus úton eljuttatott levelével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom.

Az Ön által említett esetkonferencián elhangzottakról és a konferencia megállapításairól AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016. április 27-i (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) értelmében, az abban érintett 4. cikk 1., valamint 15. pontjaiban meghatározott adattípusok kezelése okán, az érintettek személyes adatainak és különleges személyes adatainak védelme miatt – miután az érintettek nem járultak hozzá – nem áll módomban tájékoztatást adni.
Kérem tájékoztatásom elfogadását.
Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola
Polónyi László intézményvezető”

Képünkön Polónyi László

Kapcsolódó cikkek