Adta az ártatlant a szolnoki férfi: fogalma sem volt róla, hogy hatmillió értékű droggal közlekedett

Megosztás

Pechjére olyan anyaggal bizniszelt, ami pont ettől az évtől minősül kábítószernek. Fogalma sem volt róla, hogy hatmillió forint értékű négyezer adagra elég droggal közlekedett egy szolnoki flrfi. A vásárlók retteghetnek, újabb akciókra készül a rendőrség.

Még a kristály átadása előtt csapott le a KR NNI miskolci egysége a két dílerre. Így a lefoglalt kábítószer és a többmillió forint is a rendőrautóban landolt. A szolnoki és a prügyi férfit is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a nyomozók. A bíróság mindkettőjüket letartóztatásba helyezte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya folytat büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 49 éves szolnoki és egy 45 éves prügyi férfivel szemben, miután február 3-án a köztük lévő bizniszt meghiúsították a nyomozók. Az akcióban rajtuk kívül részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársai is.

Akkor ütöttek rajtuk, amikor az idősebbik férfi Szolnokról átutazott autójával Prügyre, hogy ott adja át a két félkilogrammos pakkot társának. A csomagban kristályos anyag volt, amiről a szakértő később megállapította, hogy 3-CMC, vagyis január 1-je óta kábítószer. A lefoglalt egy kilogramm drog feketepiaci értéke 6 millió forint. Ezzel az akcióval a KR NNI négyezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.

Bár a férfi tagadta, hogy köze lenne a gépkocsijában talált illegális szerhez. Állítása szerint az autót bérelte, és fogalmam sem volt arról, hogy hogyan került a drog az anyósülés elé. A kábítószeren kívül a rendőrök találtak még nála két mobiltelefont és 65 000 forint készpénzt is, amiket szintén lefoglaltak.

A vele való intézkedés során időközben megérkezett a vásárló is, vagyis a 45 éves prügyi férfi, akit szintén azonnal elfogott a MEKTO. Mivel drogüzletre készült, így közel 5 millió forint volt nála. A rendőrök az összes bankjegyet lefoglalták tőle.

Előállításukat követőn mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.

Mind a beszerzési forrás, mind a vásárlói kör feltérképezése még a KR NNI miskolci nyomozóira vár, így nem kizárt, hogy a jövőben újabb elfogásokra is lesznek.

Kapcsolódó cikkek