Nőgyógyászati rendelésről tárgyalt a polgármester

Megosztás

A túrkevei lányok, asszonyok hosszú időn keresztül kereshették fel nőgyógyászati rendelésen a mezőtúri kórház szakorvosát, dr. Nikolaj Karapancsevet. Csakhogy a főorvos tragikusan korai elhalálozásával megszűnt a túrkevei nőgyógyászati rendelés is.

Az azt követő időszakban több szakorvossal is egyeztett a város, hogy Túrkevén rendelést indítson be, de ezen törekvéseik sikertelenek voltak.

Éppen ezért szolgált nagy örömükre, hogy Deli Balogh Ildikó szülész-nőgyógyász szakorvos múlt év őszén próbajelleggel megkezdte rendelését a Dr. Nánási Lajos Egészségházban. Csakhogy a mezőtúri kórház elzárkózott attól, hogy társadalombiztosítási finanszírozását átengedjen Túrkevének, közölte Sallai R. Benedek.

A polgármester hozzátette, ez Karapancsev főorvos idején még így volt, így aztán csakis magánrendelés jöhetett szóba.

A város vezetője sajnálta, hogy Mezőtúr álláspontja miatt végleg elveszett annak lehetősége, hogy Túrkevén „rendes”, állami finanszírozású rendelés maradhasson meg.

A napokban a város első embere Deli Balogh Ildikóval áttekintette az elmúlt időszak tapasztalatait. Örömmel értesült arról, hogy van jócskán érdeklődés a szakrendelésre és a doktornő jó szakmai hírnevének köszönhetően még a szomszédos településekről is járnak Túrkevére a rendelésre. Éppen ezért doktornővel abban értettek egyet, hogy van létjogosultsága hosszú távon fenntartani szakrendelését és megerősítik együttműködésüket.

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek