Újabb csőtörés adott munkát a vízműnek

Megosztás

Csak a szokásos, immár n+1-edik csőtörést nyújt turistalátványosságot az Európa kulturális fővárosa címre törekvő Szolnokon.

A minap ismét magadta magát ugyanis valamilyen cső a Baross utcában, ott, azon a szakaszon, a Jólét ABC előtt, ahol egyébként a pár évvel korábbi felújítást követően szinte rögtön eldurrant a vezeték. Emiatt a friss aszfaltot rögtön túrhatták fel a helyreállítás érdekében.

Mint ismert, Szolnok éppen most próbál megszabadulni a decemberben a nyakába kapott víz- és csatornaművektől, felajánlotta az államnak. Nem mintha régóta az övé lenne. A vízművek ugyanis – hasonlóan az Alfa-Novához – bedobta a törölközőt, nem bírta az évek óta folyó rezsicsökkenés elleni harcot, illetve a megnövekedett energiaköltségeket, így átadta a működtetést a városnak, amely viszont megriadva az idei évre tervezett 1,8 milliárdos hiánytól, mint a forró krumplit, máris át akarja passzolni azt az államnak.

A városban évek óta nincs fejlesztés a közművekben. A poszot közzétevő Miskolczi László momentumos önkormányzati képviselő oldalán többen is hozzászóltak a témához.

Egyvalaki azt írta:

“Most lett eldöntve, hogy ingyen átadja a város a közművagyont az államnak. Innentől kezdve Szolnoknak semmi beleszólása nincs a vízhálózat fenntartásába, az állam annyit fog rá költeni, amennyit akar. És Pesten baromira nem fog fájni, ha itt Szolnokon naponta csőtörés van. Csaxólok, hogy Szeged nem mond le ingyen a vagyonáról. Szegeden jelen pillanatban is folynak gerincvezeték cserék. Kíváncsi vagyok, a VCSM milyen listát tudna felmutatni.”

Fotó: Miskolczi László Facebook

Kapcsolódó cikkek