Fideszesként indultak, függetlenként kerültek a testületbe

Megosztás

Értesüléseink szerint megvan a negyedik fideszes képviselő is Jászberényben, aki a kompenzációs listáról jutott be az önkormányzati képviselő-testületbe.

Vagyis nem is fideszes immár, hanem független!

Mint ismert, Jászberényben alapos vereséget szenvedett a Fidesz, az általa is kicsikart időközi választáson. A testületbe ugyanis csak kompenzációs listáról jutottak be a fideszesként indult jelöltek.

A vereség aztán nem kis feszültséget ereményezett a jászberényi Fidesz és Pócs János fideszes választókerületi elnök között.

Pócs ugyanis azt akarta, hogy új emberek kerüljenek be a testületbe, aminek azonban ellenállt Tamás Zoltán korábbi fideszes frakcióvezető. Pócs erre feloszlatta a jászberényi Fideszt, amire válaszul Tamásék függetlenként vették fel képviselői mandátumukat.

A négy, fideszesként indult jelöltből tehát hárman – Tamás Zoltán, Szatmári Anikó és Bohárné Bathó Rozália – függetlenek lesznek a következő időszakban. Az is nyilvánvaló lett, hogy a független, de fideszes támogatást bíró Besenyi Orsolya polgármesterjelölt nem lesz benne a testületben. Így tehát valakit választani kellett negyedikként a helyére.

Most kiderült, hogy ő Bódis Béla lett, aki szintén függetlenként fog a testületben dolgozni.

Csakhogy független és független között is van különbség.

Úgy tudjuk, hogy a Tamás-Szatmári-Bohárné hármas független lesz, mármint Pócs Jánostól, ám Bódis Bélát pont ő javasolta negyediknek, vagyis ő ezek után nem biztos, hogy teljes mértékben független lehet tőle.

Mindenesetre úgy tudjuk, a hármak és Bódis nem fognak együtt dolgozni, hiába a közös fideszes múlt és a közös jelen függetlenként.

Többen is arról beszélnek a városban, hogy Pócs alaposan szétverte a jászberényi Fideszt azzal, hogy állítólag ő erőltette az előrehozott választást. Hogy aztán az előttünk álló egy évben sikerül-e újjáépítenie a helyi Fideszt, és a súlyos vereség után hiteles és kompetens jelölteket összeszednie, azt sokan egyelőre eléggé kétségbe vonják.

Ami az ő politikai jövőjére is sötét árnyékot vet.

Képünkön Bódis Béla (balra) Pócs János (szemben) társaságában azon a civil ételosztáson, amire a Fidesz rátelepedett.

Kapcsolódó cikkek