Tiltakozott a polgármester a Takarékbank helyi fiókja megmaradása érdekében

Megosztás

Megszólalt végre Rákóczifalva polgármestere is a Takarékbank helyi fiókja nyitva tartásának alapos megcsorbítását követően. Mint megírtuk, a település honlapja egy szót sem ejtett arról, hogy egy napra korlátozzák a fiók nyitva tartását, azt legelőbb egy rákócziújfalui csoport tette közzé.

Most Túróczi Imre polgármester tett bejegyzést.

Mint írta:

“Rossz érzéssel fogadtuk a hírt a Takarékbank vezetése részéről, amelyben közölték, hogy a helyi bankfiók működését 2023. január 1. napjától átalakítják.November 29-én, kedden délután érkezett a bank részéről két munkatárs és közölte a tényt, miszerint a Rákóczifalvai Fiók működését átalakítják, a lakossági ügyintézés megszűnik és az épületükben hitelezéssel kapcsolatos ügyintézés zajlik 2023. január 1-jét követően heti egy napon.
Kérdéseimre a következő válaszokat kaptam:
• A településen az ATM továbbra is működni fog, ezt biztosítják.
• Az épületben heti egy napon hitelezéssel kapcsolatos ügyintézést, tanácsadást biztosítanak.
• A döntés végleges, több településen történt már hasonló lépés.
A hozzánk látogató bank munkatársak tárgyalást nem folytattak, tényeket közöltek. Elmondták, hogy tehetünk észrevételeket a [email protected] e-mail címen.
A megbeszélésről jegyzőkönyv készült, amelyet nem írtak alá, azt később küldték meg részünkre áttekintésre. Ebben kértük rögzíteni, hogy az alábbi okok miatt tiltakozunk az átalakítás ellen:
• A bankszektorban zajló folyamatokat ismerjük, de az ilyen jellegű változtatásra a településünk esetében nincs mód, a nagy számú időskorú lakosság nem fog tudni alkalmazkodni az új rendszerhez. Kértük, hogy maradjanak meg a lakossági szolgáltatások, hogy az ügyfeleket ki tudják szolgálni.
• A lakosságot olyan szolgáltatástól fosztják meg, ami az alapvető szükséglete.
• A helyi vállalkozók nagy számban vezetik itt a számlájukat és a változtatást nem fogják elfogadni.
• Növekedhet a készpénzhasználat, ami bűnügyi kockázatot jelenthet.
• Várható, hogy a változás miatt jelentős számban bontanak szerződést a pénzintézetben a számlatulajdonosok.
Észrevételeinkre reakció nem érkezett, ennek ellenére keressük a lehetőségét annak, hogy valakivel tárgyalni tudjunk ebben a kérdésben. Mivel a Takarékbank még nem reagált kéréseinkre más pénzintézetekhez is fordultunk és 2023. január 10-e után több bank részvételével lakossági fórumot szervezünk, ahol a bankok ajánlhatják, bemutathatják szolgáltatásaikat a bankváltást fontolgató lakosoknak.
Természetesen a jelenlegi helyzet fenntartására törekszünk, de közben nem ülünk tétlenül. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatni fogom a lakosságot.”

Nos, mint írta a polgármester, keresik a lehetőséget, hogy valakivel tárgyalni tudjanak ebben a kérdésben.

Érdekes, hogy a helyi tűzoltószertárral és a Hoffmann Imre egyesületi székházzal kapcsolatban folyton aktív Kállai Mária nem jutott még az eszükbe, talán ő is tudna, vagy sem az ügy érdekében eljárni, bár ennek az egész tiltakozásnak nem sok esélye van, látva már települések esetét.

Nyitókép: Kállai Mária és Túróczi Imre egy átadáson

Fotó: opsz.hu

Kapcsolódó cikkek