Ezt még Pócs János sem tudta elintézni

Megosztás

Jászboldogházán is bezárja a fiókját a Takarékbank. Ezt Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester jelentette be a település Facebook oldalán videóban, illetve a község honlapján írásban.

Mint közölte, a Takarékbank munkatársai személyesen kerestek meg két héttel ezelőtt, hogy ismertessék azt a vezetői döntést, amely alapján a bankfiókot  december 19. napjával bezárják. 

Hangsúlyozta, hogy polgármesteri megválasztása óta egy alkalommal sem merült fel a fiók bezárásának kérdése, ezért rendkívül váratlanul érte az információ.

A banki küldöttség a lépést azzal indokolta, hogy modernizálják fiókjaikat. Ennek érdekében a jellemzően kisebb kirendeltségeket összevonják egy környező településen lévő nagyobb fiókkal, hogy megteremthessék az alapját egy modern bankfiók kialakításának.

Koczáné hozzáfűzte, ahogy a küldöttség elment, azonnal hívta Pócs János országgyűlési képviselőt, csináljon valamit.

Csakhogy Pócs sem tudott semmit tenni, a bezárás végleges döntés, azt még Pócs kérésére sem változtatták meg. 

Ugyanakkor megtudták, hogy a bankautomata továbbra is rendelkezésére áll majd a lakosság számára. Ám a jövőben az ingatlan tulajdonosa, a Takarékbank Zrt. az épületet értékesíteni kívánja, ezért várható az automata áthelyezése más épületbe. 

Mint ismert, az MKB és a Budapest Bank, valamint a Takarékbank egyesüléséből létrejött holding sorra zárja be kisebb fiókjait. Legutóbb a fegyverneki zárt be.

Kapcsolódó cikkek