Az ellenzék szerint végre odatehetné magát a városvezetés a közművek felújítása érdekében

Megosztás

Az elmaradt felújításokat ostorozta pénteki sajtótájékoztatóján Füle István, a Szolnoki Többség frakcióvezetője és Tóth Áron, önkormányzati bizottsági tag. 

A két helyi politikus az előtt a “feltárás” előtt tartotta tájékoztatóját, ami a szolnoki Széchenyi lakótelepen okozott háromnapos kimaradást a fűtés- és melegvíz-szolgáltatásban.

Mint Füle István hangsúlyozta, ezt a bajt tetézte az is, hogy ugyancsak a lakótelepen óriási csőtörés miatt hideg víz sem volt egy ideig, ráadásul amikor ez történt, akkor a megyeszékhelyen egy másik csőtörés is gondot okozott. A két csőtörés miatt két víztorony készlete folyt el.

Mindezek arra a problémára vezethetők vissza, hogy akár a hőszolgáltatónál, akár a vízműveknél a finanszírozás nincs megoldva. Ez már régóta így van, de az utóbbi években a rezsicsökkentés hatására csak fokozódtak a gondok. Se fejlesztésre, se korszerűsítésre, se pótlásra nincs pénz. Emiatt fordulnak elő a gyakori csőtörések, meghibásodások.

Van tehát egy feladat a város vezetése előtt, hogy komoly lobbizásba fogjon annak érdekében, hogy a kormányzat is felfigyeljen erre a problémára.

Tóth Áron mindehhez hozzátette, hogy immár a Széchenyi körút is beállt abban a sorba, amit eddig az Ady és a Baross utca képviselt a csőtörések terén. Ez köszönhető annak, hogy nemcsak fejlesztés, de karbantartás sincs.

Hangsúlyozta, gyakorlatilag egy időzített bombán ülünk, nem tudjuk, hogy hol lesz éppen újabb csőtörés, ami elfogadhatatlan egy megyeszékhely esetében.

Erre meg kellene találni a megfelelő kormányzati és uniós forrást. Kíváncsian várja, hogy mit sikerül ez ügyben kilobbizni a városvezetésnek, hiszen most minden együtt áll: fideszes a kormányzat, fideszes az országgyűlési képviselő, fideszes a városvezetés is. Tehát minden adott ahhoz, hogy végre a közműveket rendbe tegyék. 

Szerző: Tóth András

A borítóképen: Tóth Áron és Füle István

Kapcsolódó cikkek