Késsel rontott férjére a törökszentmiklósi nő – ítélet született

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt az ötvenes évei végén járó, büntetlen előéletű nőt, aki 2021. szeptember 9-én Törökszentmiklóson megpróbálta megölni volt férjét – tájékoztatott a törvényszék sajtóosztálya.

A nő este nyolc óra körül betört és elrejtőzött a férfi házában, majd, amikor volt férje hazatért, rátámadt. Előbb egy 20, majd egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá. A férfinak végül sikerült lefegyvereznie, és túlélte a támadást, de 8 napon túl gyógyuló szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. 

Az ügyben 2022. február 2-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A bíróság négy tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. november 3-án ítéletet hozott. A döntés nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, és felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védőjének fellebbezése elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítására, másodsorban enyhítésre irányult. 

Az ügy így másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

Kapcsolódó cikkek