A szolnoki ellenzék szavazás helyett kivonult az ülésteremből

Megosztás

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a keddi közgyűlésen azzal a páratlan ötlettel állt elő Tasnádi Zoltán fideszes képviselő, hogy ítéljék el a brüsszeli szankciós politikát, mert az árt Magyarországnak. A szavazáskor az ellenzék legtöbb tagja kivonult a teremből, ám akik ott maradtak, majdnem egyhangúlag úgy döntöttek, hogy támogatják ezt az izgalmas kezdeményezést.

Úgy éreztem magam a keddi közgyűlésen, mintha a hatvanas években lennénk. A jó káderek sorra mondták fel a leckét, hogy pártunk és kormányunk irányítása alatt országunk milyen csodálatosan fejlődik

-kezdi időutazással felérő élménybeszámolóját Berényi Gábor jobbikos képviselő.

A politikus szerint kabaréba illő jelenetek követték egymást az ülésteremben, miközben történelmi válságban van a magyar forint, brutális az infláció, ezrek tüntetnek az utcán és intézmények zárnak be a rezsiköltségek miatt, “nekünk pedig a város ügyei helyett a kormánypropagandát kellett hallgatni.”

A jobbikos képviselő elmondta, hogy fideszes kezdeményezésre az Európai Bizottság elnökének írt levélben kérték az Oroszországgal szembeni szankciók megszüntetését, illetve a felzárkóztatási alapból az országnak járó támogatásra is igényt fogalmaztak meg. Holott ezt a pénzt éppen azért tartják vissza, mert a 12 éve tartó fideszes autokrata rendszer nem képes teljesíteni alapvető jogállami kritériumokat, hangsúlyozta Berényi Gábor.

Ebben a kaberéban én nem kívántam részt venni, ezért a teljes frakciómmal együtt kivonultam a teremből.

Kép forrása: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek