A lakók a forgalomra panaszkodnak, a posta a jó szomszédi viszonyra törekszik

Megosztás

Elegük van a posta logisztikai központjából az utcabeli lakosoknak – írtuk a minap azzal kapcsolatban, hogy a szolnoki Csaba utcaiak teljesen kiborultak a logisztikai központ miatt. Állandó a kamionforgalom, a túlterhelés miatt a csőtörés az utcában és az éjszakai zaj is sokszor elviselhetetlen. A Csaba utcaiak azóta panaszkodnak, hogy megépült a logisztikai központ, ami a vasútállomás mellől költözött az utcába tavasszal.

A polgármester, Szalay Ferenc az átadás kapcsán azt mondta, hogy a környék nyugalma biztosított lesz, ami a lakók tapasztalata szerint nem jött be. A környékbeliek arra is panaszkodnak, hogy a polgármesteri hivatal sem hallgatja meg őket.

Érdeklődésünkre a városháza is válaszolt, és megkérdeztük a postát is. A cég eddig nem közölte álláspontját, most azonban megkaptuk a válaszukat.

Mint írták, az egyik ott lakó által leírtakat, amire lapunk is hivatkozott, a Magyar Posta Zrt. nem kívánja kommentálni.
Mindazonáltal a szolnoki depó kapcsán hangsúlyozták, hogy a társaság mindent megtesz, hogy az ott élők nyugalmát minél kevésbé zavarják meg a postai munkálatok. A posta számára ugyanis minden esetben – az ország bármely pontján – kiemelten fontos a környék nyugalma, a társaság mindenhol a jó szomszédi viszony kialakítására törekszik.

Ehhez egyrészt a vonatkozó szabályokat maximálisan betartják, másrészt önként vállalt szigorításokat is tettek a folyamatokra vonatkozóan, amik mind azt a célt szolgálják, hogy minél kevesebb terhelést jelentsen munkavégzésük a helybélieknek. Ilyen intézkedés az újonnan épített zajvédő fal, továbbá az utca zsúfoltságának csökkentése érdekében lehetővé tették a lakóknak a posta telephelyén történő díjmentes parkolást is.

Megjegyezzük, hogy a lakók nem biztos, hogy ezzel és a városháza válaszával teljesen ki lesznek békülve.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek