Elkészült a Tabán parkolója, de miért nem lehet használni? – a polgármester válaszolt

Megosztás

Mi az oka annak, hogy a Pólya Tibor úton épített új parkolót még mindig nem adták át a lakosságnak?

-tette fel a sokakat foglalkoztató kérdést Borda Zoltán képviselő a legutóbbi közgyűlésen. A Tabánban található, -szolnoki hagyományoknak megfelelően kizárólag autentikus térkőből készült- közel 30 férőhelyes parkoló kivitelezése már idén márciusban megkezdődött és pár hónappal ezelőtt be is fejeződőtt, ám azóta is üresen áll.

Szalay Ferenc a feltett kérdésre azt felelte, hogy az elkészült parkoló a „Szolnok Vár!” elnevezésű projekt része, ezért meg kell várni amíg elkészül a beruházás többi része is. A polgármester által csak “toronyként” és “várként” emlegetett építkezés leginkább a Művésztelep mellett található sétány és mellvéd kialakítását, illetve a töltésalap megerősítését jelenti.

A polgármester válaszában kiemelte, hogy ismeri a város parkolási problémáit, ezért muszáj lenne megnyitni, de “a szabály az szabály”, meg kell várni a használatbavételi engedélyt.

Ismerve a megyeszékhely építkezéseinek ritmusát és a már-már tervszerű “előre nem látható technikai akadályok” felbukkanását, joggal feltételezhetjük, hogy egy jó darabig még üresen fog állni az új parkoló.

Kapcsolódó cikkek