Ismét kevesebb lett a zöld terület Szolnokon

Megosztás

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy a végre valami elkezdődött a Művésztelep közelében lévő kőhalomnál, azaz a Várkapu Látogatóközpontnál.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a következő egy évben a Zagyva-gáton, a Nyáry Lőrinc hídtól a Bástya utcáig tartó szakaszon díszburkolatú sétány kiépítése valósul meg közvilágítással. A sétány mellvédje az egykori várfalat imitáló formában épül meg.

A projekt során megerősítik a töltésalapot Jet-oszlopokkal, emellett új árvízvédelmi vasbeton fal készül, melynek feladata a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése.

Első lépésként a kivitelezés előkészítő munkálatai kezdődnek.

A természetvédők és természetbarátok régóta aggódva figyelik, ahogyan évről évre egyre kevesebb a zöld terület Magyarországon. A Fidesz módszeresen irtja az élővilágot, ékes példája ennek a Balaton betonlobbija, vagy a NER tihanyi ökológiai rombolása.

Szolnokon is egyre-másra tűnnek el a fák, a lombos és bokros területek, helyükön pedig felbukkan a mindent elfedő térkő. A bástyasétány projekt esetében sincs ez másképp.

A Facebook egyik szolnoki csoportjába töltött fel egy helyi lakos néhány fényképet, amelyeken jól látható a pusztítás, egyesek hozzászólók szerint „elhordták a Zagyva gátat”.

Egy másik vélemény szerint:

„Ezek minden talpalatnyi helyet beöntenének betonnal! A zöldet különösképpen utálják!”

Valóban lelombozó a látvány és ezek még csak az előkészítő munkálatok.

Kapcsolódó cikkek