Valami történik a Várkapu Látogatóközpont környékén

Megosztás

Jó ütemben halad a Várkapu Látogatóközpont építése. A fejlesztés keretében interaktív elemekkel építik meg az új létesítményt, ezen felül egy látványos sétányt és tematikus játszóteret is kialakítanak. A központ jelenleg szerkezetkész, belső munkálatok zajlanak. Az egy milliárdba forintba kerülő épület várhatóan év végére készül el – számolt be róla a Szolnok TV 2020 januárjában.

Aztán a következő évben, 2021-ben Álmosdi Árpád és Csendes Mónika építészek nyerték el az Europa Design Belsőépítészeti Különdíjat a szolnoki Várkapu Látogatóközpont tervéért. 

Igen ám, de ez idő alatt és ezt követően sem látogathatták az itt élők, vagy a kíváncsi turisták a szolnokiak által gúnyosan csak „kőhalomnak” nevezett építmény belsejét. A vár csak áll. Most mégis úgy néz ki, hogy kisebb kihagyás után újult erővel folytatódnak a munkálatok.

Ezúton tájékoztatjuk a szolnokiakat, hogy a „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődött a Bástyasétány kivitelezési munkái

– olvasható a polgármesteri hivatal oldalán.

Tervezetten a következő egy évben a Zagyva-gáton, a Nyáry Lőrinc hídtól a Bástya utcáig tartó szakaszon díszburkolatú sétány kiépítése valósul meg közvilágítással. A sétány mellvédje az egykori várfalat imitáló formában épül meg.

A projekt során megerősítik a töltésalapot Jet-oszlopokkal, emellett új árvízvédelmi vasbeton fal készül, melynek feladata a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése.

A munkálatok során a Pityó utcában és a Városmajor úton megnövekedett teherforgalomra kell számítani.

Kapcsolódó cikkek