Talán elkészült a Szigligeti Színház

Megosztás

Az idei évadot még itt az Aba-Novák Agóra színháztermében kezdjük el, de már látszik a fény az alagút végén és az évad második felében már boldogan vehetjük birtokba a csodaszépen felújított színházunkat.

-hangzott el a 2021/2022-es évadot bemutató sajtótájékoztatón tavaly júliusban .

A város –ahogyan az ilyen beruházások esetén megszokhattuk- mély hallgatásba burkolózott az azóta eltelt időszakban. Pedig már lassan 6 milliárd forintnál járt a felújítás összköltsége, ami éppen 2 milliárddal több, mint a tervezett költségek. Legutóbb idén áprilisban szavazott meg a szolnoki önkormányzat további 701 millió 380 ezer forint támogatási összeget a színház felújításának befejezése érdekében.

De most talán véget ért a színház felújítása, legalábbis Szalay Ferenc a csütörtöki Facebook posztjában erről számol be. Habár a nyitás konkrét időpontja még mindig nem derült ki, de annál több túlzó jelző adja az olvasó tudtára, hogy megérte várni.

Káprázatos újjászületésen ment át a Szigligeti Színház, képviselőtársaimmal a mai bejáráson elkerekedett szemmel hallgattuk például a technikai megújulás részleteit, rácsodálkoztunk a zsinórpadlásra, a forgószínpadra, a mesterien kialakított süllyesztőkre, gyönyörködtünk a pompás csillárban.

Kipróbáltuk a kényelmes székeket is, csupa-csupa kellemes meglepetés ért bennünket, és mindez azon meggyőződéssé állt össze, amit egyébként Barabás Botond igazgató úr is megfogalmazott, hogy az ország legmodernebb színházainak egyike lett a szolnoki, de európai viszonylatban is megállja a helyét.

Velünk tartott a bejáráson Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár úr is, aki szintén elismerően szólt a megújulásról. A készültség 95 százalékos, még néhány hét és megnyitja kapuit a teátrum, vegyenek bérletet, jegyet, nézzenek meg egy – de inkább több – előadást, és hagyják, hogy Önöket is elvarázsolja a színház mesés világa!

-írja a polgármester.

A felújított színház nézőtere.

Reméljük hamarosan a szolnoki lakosok is megcsodálhatják az épületet és nem ront rá az idillre egy előre nem látott műszaki probléma.

Kapcsolódó cikkek