Kállai Mária elhagyta a valóságot

Megosztás

Kállai Mária Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének parlamenti képviselője és az országgyűlés egyik legpasszívabb pártkatonája az utóbbi hetekben nagyot ment a Facebookon. Szinte minden napra jut egy bejegyzés, ahol a nagy gondolkodótól, Orbán Viktortól idéz, vagy éppen a kötelező mantrákat osztja meg hűséges követőivel.

Kállai szerint minden baj okozója az ellenzék, illetve a háború. Előszeretettel fantáziál arról, hogy mit tenne most Gyurcsány és a baloldal. Hipotézisei ugyanazon filozófiai füzéren csüngenek: minden a lehető legjobban alakul a kormány védőszárnyai alatt.

A pedagógus végzettséggel rendelkező szolnoki politikus nagy mestere a mellébeszélésnek: egy szót sem ejt az állampolgárokat leginkább foglalkoztató rezsicsökkentésről, a katás vállalkozók további sorsáról, vagy Orbán tusványosi beszédének külpolitikai következményeiről. Ha a kommentek között mégis felbukkan egy-egy kritikus hang, azt nyomban törlik a mindig tettre kész adminok.

Na de nézzük, hogy milyen gyöngyszemekre bukkanhatunk Kállai közösségi oldalának magyar lobogós rengetegében.

Környezettudatosság = erdőirtás?

A GKI 2021-es adatai szerint 2,5 millió magyar él a létminimum alatt, ami egy kétgyermekes család esetében tavaly a havi 80 ezer forintot sem érte el. Ezek a családok, egyedülálló szülők és kisnyugdíjasok rövid időn belül tragikus helyzetbe fognak kerülni a hétszeres áron kínált rezsidíjak és az elszálló infláció miatt. De mindenki szívét felmelegíti majd a tény:

Végül egy mesébe illő túlzás Orbán önfényező, taktikus texasi produkciójával kapcsolatban:

Vajon Kállai melyik csatornát nézi? A miniszterelnök régóta kettős játékot játszik, amit az EU nem néz jó szemmel és ennek többször hangot is adott.

Kapcsolódó cikkek