Hadházy Ákossal megerősödve küzdene a korrupció felszámolásáért Sziráki Pál, az ellenzék szolnoki jelöltje

Megosztás

Gyökeres változást kell elhozni Szolnok és teljes Magyarország életében, ahol a korrupció helyett ellenőrzött, demokratikus tenderek által valóban az itt élő emberekért dolgoznak a politikusok és nem saját családjuk mértéktelen meggazdagodásáért.

Hadházi Ákost látta vendégül keddi lakossági fórumán Sziráki Pál. Az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje szerint kormányváltást követően a legfontosabb feladat a korrupció felszámolása lesz.

Szerinte a korrupció mindennapos jelenség, a tenderek egyszereplősek, nincs verseny, sőt, versenyezni sem mer már senki.

Elmondta:

Olyan rendszert kell kiépíteni, amiben a múlt korrupt személyeit elítélik, illetve olyan helyzetet kell létrehozni, ami a jövő beruházásait átláthatóbbá teszi.

Hadházi Ákos szerint az országban a valódi változást az jelentené, ha végre jogi következménye lenne az előző időszakban elkövetett politikusi bűnöknek, korrupciós eseteknek. Ám az elkövetkező időszakban az esetleges leendő elkövetők dolgát is meg kell nehezíteni.

Azaz lesz felelősségre vonás, de új kormány esetén azt is megakadályozzák, hogy politikusok ugyanolyan könnyen nyúljanak bele a közösbe, mint tették a mostani kormány alatt.

Szerinte a következő politikai kurzus ellenőrzés alatt lesz, ami jelenleg teljes mértékben hiányzik. (Videk.ma)

Kapcsolódó cikkek