Egy kisvárosnyi ember tűnt el Szolnokról az elmúlt öt évben

Úgy tűnik, a statisztika is csak alátámasztani tudja, hogy az emberek számára nem igazán vonzó Jász-Nagykun-Szolnok megye és székhelye. Szolnokon egy kisváros lakosságának megfelelő emberrel lettünk kevesebben. Más megyeszékhelyeken is csökkenés tapasztalható, de Szolnok a legrosszabb ötben található.

Tovább olvasom

Fogy a pénze a magyarnak, nem jönnek a turisták a megyébe

Egyre nehezebb gazdasági helyzetben az ország, így egyáltalán nem csoda, hogy számottevő visszaesés mutatkozik a turizmus tekintetében a Jászkunságban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) „Fókuszban a vármegyék” összeállításából egy 1,3%-os emelkedés látható az itt töltött vendégéjszakák számában, de a területi eloszlás már jócskán árnyalja a képet.

Tovább olvasom

Románia is megelőzött, hazánké az EU második legalacsonyabb átlagbére

Euróban számolva a magyarországi munkavállalók az EU-s átlag kevesebb, mint 40%-át keresik. Megalázó adat és tökéletesen mutatja, mennyire rosszul fizetettek vagyunk. Igaz, Parragh László nemrég elismerte, hogy éppen ez a cél, a magyar átlagbéreket alacsonyan tartani. A nagy “háborús és szankciós” válság közepette észrevehettük, hogy már csak Bulgária van mögöttünk, ami az EU-s átlagfizetéseket illeti. A hanyatló nyugathoz pedig ne is próbáljuk magunkat hasonlítani. Az árszínvonal ugyan közelít, csak a bérek nem, azok távolodnak. A részletekre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet a Facebookon: “A propaganda mást mond, de a…

Tovább olvasom

Ilyen is van? Nagymértékben csökken a benzin és a gázolaj ára szerdától

Döntő többségünk ebből nem fog érzékelni semmit a hatósági árszabás miatt. Jelentősen csökken a héten szerdán a benzin és a gázolaj beszerzési ára, előbbi bruttó 14 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolajért pedig bruttó 35 forinttal kér kevesebbet a nagykereskedő, írja a holtankoljak.hu. A hatósági árak miatt ez a hagyományos benzin és gázolaj kiskereskedelmi árát még nem érinti. A piaci árú gázolaj ára és a prémium üzemanyagárak szintén csökkenni fognak. Ársapka nélkül ezeket az átlagárakat látnánk szerdán a hazai kutakon: 95-ös benzin: 576 Ft/liter, gázolaj: 651 Ft/liter. (Telex.hu)

Tovább olvasom