Komoly problémák a MÁV szolnoki vonalain, de az InterCity sem úszta meg

Megosztás

Már a reggel során kiderült, hogy ez sem a MÁV és leginkább nem az utasok napja lesz. Kimaradó járatokkal indított az állami vállalat, ki tudja, miért maradtak ki. Kicsit arrébb egy vonat pótlóbusza sem indult el, szép az életünk vonaton (nem) utazva.

Azt ugyanis nem kötötték az orrunkra. A nem túl bőséges tájékoztatást a Mávinform adta, amiből az is kiderült, hogy máshol is akadtak problémák a megfelelő időjárás ellenére is. Igaz, már rég nem kell szélvihar és zivatar ahhoz, hogy minden felboruljon a szolnoki vasútvonalakon.

A MÁV kora reggeli meglepetése az volt, hogy az Újszászról Vámosgyörkre 5:23-kor és a Vámosgyörkről Szolnokra 7:04-kor induló vonat (35729, 35722) helyett pótlóbusz közlekedett. Hogy miért nem ment a két vonat? Senki sem tudja, csak találgatnak.

Nem kellett sokat várni a következő meglepetésre sem, a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 6:22-kor induló Z50-es vonat (2617) sem közlekedett. Az utasok a következő, Szolnokról 6:55-kor induló Z50-es vonattal (2627) utazhattak a Nyugati pályaudvarig. Semmi gond, alig 33 perc eltérés, megint csak ki tudja, miért nem indult a korábbi járat.

Ahogyan arról a Szol24 is beszámolt korábban, a Szentesről Szolnokra tartó, Martfűről 7:31-kor továbbindult vonattal (7217) ütközött egy mezőgazdasági vontató a Bagimajornál lévő, andráskereszttel jelzett átjáróban. A vonaton senki sem sérült meg. Ennek következményeként a Szolnok-Szentes vonalon a vonatok csak Szolnok és Tiszatenyő, valamint Martfű és Szentes között közlekedtek. Szolnok és Martfű között a 4620-as és 4621-es számú menetrendszerinti Volánbusz járaton elfogadták a vasúti jegyeket és bérleteket. Emeljük ki, ez NEM a MÁV hibája volt.

A szomszéd megyében is zajlott az élet, újabb gázolás. A Miskolcról 17:29-kor Nyíregyházán át a Nyugati pályaudvarra elindult Tokaj InterCity (IC 568) Rakamaz és Görögszállás között elütött egy embert. A helyszínelés végéig – egészen a késő esti órákig – nem közlekedhettek a vonatok azon a szakaszon. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. A Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vonalon utazóknak jelentős, akár 1 órával hosszabb eljutási idővel is számolni kellett.

Végül egy kis extra Pest megye északi részéről. “A Vácról Diósjenőre 5:35-kor induló S750-es vonat (32220) pótlóbusza nem közlekedik. A vonat Diósjenőről indul.” Hív a vasút, vár a MÁV. De még mennyit vár.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek