Szolnokon az egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy ne érezzük ennyire elhanyagoltnak a várost

Megosztás

A hevenyészetten, vagy éppen sehogy el sem végzett munkák, ami miatt a városkép alapvetően csúnyul, különösen a parti sétányoknál. A hulladékhelyzetről már szót sem kell ejteni, minden szolnoki érzi.

Lehetnénk akár komoly turistacélpont is, de még az itt élők sem igazán szeretnek Szolnokon élni, az utóbbi években ugyanis rendkívül sokat romlott a morál. A folyamatos térkövezés, a borzalmas közbiztonság, valamit az abszolút elhanyagoltság érzése (beleértve a hulladékhelyzetet is), amiről a legtöbben panaszkodnak a megyeszékhelyen lakók.

Közéjük tartozik P. Péter is, aki szintén úgy véli, Szolnok lehetne egy ékszerdoboz, de az a baj, hogy amit megcsináltak, az sem éppen időt álló. A sétány is lehetne kiemelkedő turisztikai célpont, ha valóban egy szép-rendezett-igényesen karbantartott látnivaló lenne. Úgy véli, a silány munka már most mindenki számára egyértelmű és senki nem fog csodálkozni, hogy az egyébként is “minden szint alatti kivitelezés és a felelőtlen fenntartás miatt” tovább csúszik az instabil töltés, a várbástya vársétány része megindul szabad akaratából a szélrózsa minden irányába.

Csak mert nem képesek tisztán tartani a kiépített csatornarendszert, amit nemrégiben javítottak/cseréltek, majdnem kibírt 10 hónapot az átadás-átvétel után. Másrészt Péter szerint az is érdekes, hogy az ingatlan tulajdonosoknak tisztán, rendezetten kell tartaniuk lakásuk környékét, de ehhez képest az illetékesek nem voltak képesek rendezni a Művésztelep környezetét.

Az is igaz, hogy az újítás, a “szolnoki művár” nagyon sok helyi lakos tetszését nem nyerte el, sokan ennél jóval durvábban fogalmaznak és a város szégyenfoltjának tartják. De ez már ott van, úgyhogy azzal kell főznünk, amink van. De alighanem a legelső helyen a közbiztonságnak kell lennie, amit a legrövidebb időn belül láthatóan rendbe tesznek. Mi mit változtatnánk először Szolnok kinézetén, illetve működésén?

Térkő közepén pocsolyák, pedig nincs egy éve, hogy átadták – és ez csak egy a sok probléma közül

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek