A szolnoki közvilágítás erős hiányosságai

Megosztás

Ha ennyire esős az idő, akkor ne kapcsolják le reggel fél hét előtt a közvilágítást, mert a fényviszonyok teljesen olyanok, mintha még éjszaka lenne. Kifejezetten balesetveszélyes volt így a szolnoki reggel.

Az elmúlt években egyébként sem a tökéletes és hatékony közvilágításáról volt híres Szolnok városa, de pénteken kora reggel 06:24-kor így festett egy szolnoki kereszteződés. Megyeszékhelyünk rendszere ugyanis továbbra sem alkonykapcsolós, hanem időzítős.

Ám ha ilyen vastag a felhőzet, ráadásul még az eső is esik hozzá, akkor fél hét előtt október elején a közlekedők számára olyan, mintha még éjszaka lenne. A balesetveszélyt jelentősen megnöveli, ha nincs közvilágítás, ami sok helyen még akkor is hagy kívánnivalót maga után, ha működik. Gábor fotóján látható a péntek reggeli állapot, ami egyáltalán nem nevezhető biztonságosnak.

Mások hozzátették, hogy nem egy szűk területet érint a probléma, hanem például a vasúti tízemeletesek környékén is ugyanezt tapasztalták, akkor azt hitték, náluk van valami hiba, de nem erről van szó. A rendszert kell átállítani, avagy fejleszteni. Végül pedig Mile Zoltán véleménye szó szerint: “Amióta Tiborcz István rendbe tette Szolnokon a közvilágítást, azóta vaksötét van.” Más városokból is kaptunk ilyen jelzéseket. Jó lenne, minél előbb kezdeni vele valamit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek