A halál torkából mentettek meg egy kutyát a szolnoki állatvédők

Megosztás

A súlyosan bántalmazott eb súlyos sebeket szenvedett, fájdalmakkal küzdött, de az állatmentők gyors közbeavatkozásának köszönhetően még van esélye az életre. Az állatkínzás büntetendő cselekmény Magyarországon, akár három év börtönnel is sújtható, de az elkövetőket nem egyszerű megtalálni és bíróság elé állítani.

Szolnokon egy brutálisan megkínzott, súlyos sérüléseket szenvedett kutyára találtak járókelők és nem agyták magára a tehetetlen állatot, a Kéz a Mancsért Egyesületez fordultak segítségért, akik már számtalan alkalommal bizonyították, hogy szívükön viselik a bajba került állatok sorsát. A lesoványodott eb feje, fülei és teste véres sebekkel volt borítva, valószínűleg hosszú ideig elhanyagolták és kínozták. A sebeket részben emberi bántalmazás, részben súlyos bőrbetegség okozhatta. Az állatmentők azonnal orvosi ellátásra szállították az ebet, ahol fájdalomcsillapítót, infúziót és kullancsirtót kapott.

Az állatkínzás hazánkban komoly bűncselekmény, akár három év börtönbüntetéssel is járhat. A bántalmazott kutyus, akit az állatmentők Misszynek neveztek el, még mindig küzd az életéért, és a Kéz a Mancsért Egyesület a lakosság támogatását kéri, hogy a további kezelését biztosítani tudják.

Aki szeretne segíteni az egyesületnek és a borzasztó állapotban megtalált Misszynek, az egyesület oldalára kattintva minden tudnivalót megtalál.

Kéz A Mancsért Egyesület

Felháborító, borzalmas, erre már nincsenek szavak… A képek olyan borzalmasak és felkavaróak, hogy csak fekete fehérben mutatjuk meg nektek. A sebeket körvonalaztuk nektek és ez még “csak” az egyik…

Néhány héttel ezelőtt egy jászebrényi esetről számoltunk be, ahol nem számít egyedülálló esetnek az állatok bántalmazása és nem megfelelő ellátásuk. A helyi önkormányzat a lakosság tájékoztatásával és a nyilvánosság bevonásával igyekszik felvenni a harcot az állatkínzással.

Az állatok védelme mindannyiunk felelőssége, és csak közös erővel tehetünk azért, hogy ilyen szörnyűségek ne fordulhassanak elő a jövőben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek