Kóbor kutya harapott meg egy postást

Megosztás

Postást harapott meg egy kóbor kutya Abonyban a közelmúltban. Az eset miatt rendőri intézkedésre is szükség volt, és természetesen eljárás is indult az ügyben.  

Az Abony város hivatalos Facebook-oldal azt írta, hogy az abonyi közterület- felügyelet munkatársai szerint az utcákon kóborló ebeknek szinte minden esetben van gazdája. Így a felelőtlen állattartás miatt kószálnak szabadon, kergetnek meg embereket, ijesztgetik a kerékpárosokat és keltenek félelmet.

A közelmúltban történt kutyaharapás mellett voltak olyan esetek is nemrégiben, amikor kutyák nagy értékű károkat okoztak azzal, hogy baromfiudvarokba szabadultak be, és megölték a jószágokat. Több ilyen esetben is történt érdemi intézkedés, és hatósági, valamint rendőrségi eljárás is indult.

Az abonyi közterület- felügyelők elmondták, hogy szinte napi gyakorisággal intézkednek kutyákkal kapcsolatban. Mintegy 150 esetben történt lakossági bejelentés a tavalyi évben, és 47 esetben menhelyre kellett szállítani a befogott kutyákat.

A közterületesek szerint az utcán kóborló ebek száma az elmúlt hetekben megnőtt Abonyban. Szerintük ennek két fő oka van. Egyrészt ez még mindig a szilveszteri petárdázás hatása, míg a másik ok, hogy enyhe az időjárás, és már a tavasz kezdete előtt beköszöntött a párzási időszak.

A helyi önkormányzatnak a Gyömrői Állatmenhellyel van szerződése a kóbor ebek elvitelével kapcsolatosan, de civilek is segítséget nyújtanak.

Létezik az „Abonyi kutyusok, akiket keresnek” Facebook-csoport, továbbá a Kéz a Mancsért Egyesülettel állnak a közterület-felügyelők aktív kapcsolatban. A rendőrség munkatársai szintén fontos szerepet játszanak az utcán kószáló kutyák számának csökkentésében. A jogszabályi keretek között ők is megtesznek minden lehetségeset a helyzet javítása érdekében, közölte a város oldala.

Képünk illusztráció

Fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek