Szolnok megyében is kaotikus lett a MÁV napja

Megosztás

Nem is könnyű teljeskörűen beszámolni az összes problémáról akár csak a megyénket érintve sem, mert az eddigi borzalmas technikai hibasorozatok mellé most már az időjárás viszontagságai is közbeszóltak. És a Jászkunság még egészen olcsón megúszta, ahhoz képest, amit a Dunántúl, vagy Ausztria kap.

A Mávinform tájékoztatása szerint vasárnap délután a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 30-50 perces késésekre, járatkimaradásokra kellett számítani, mert Gyömrő és Maglód között a vasúti pályára belógó nagyméretű faágak miatt átmenetileg csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. Emiatt pedig egy seregnyi vonatra várt a késés, vagy a menetrendi állomásoktól, gyakorlattól való teljes eltérés, esetleg a teljes járatkimaradás.

Maglódi nyaraló megállóhelyen a korlátozás végéig mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg a vonatok. További bevezetett változások:

Budapestről Sülysáp-Szolnok felé:

A Keleti pályaudvarról 14:20-kor Sülysápra induló S60-as vonat (3416) nem közlekedett.

A Keleti pályaudvarról 14:50-kor Sülysápra induló S60-as vonat (3426) nem közlekedett.

A Keleti pályaudvarról 15:15-kor Szolnokra induló Z60-as vonat (3336) csak Rákostól közlekedett. Utasai a Bukarestbe tartó Muntenia InterCityvel (IC 79) utazhattak, mely ezért Kőbánya felsőn és Rákoson is megállt.

Szolnok-Sülysáp felől a Keleti pályaudvarra:

A Szolnokról 13:07-kor a Keleti pályaudvarra elindult Z60-as vonat (3345) csak Rákosig közlekedett.

A Sülysápról 13:26-kor a Keleti pályaudvarra elindult S60-as vonat (3475) csak Maglódig közlekedett.

A Sülysápról 15:26-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat (3433) nem közlekedett

A Szolnokról 15:07-kor a Keleti pályaudvarra elindult Z60-as vonat (3323) Sülysáptól S60-as vonatként (3443) közlekedett, emiatt jelentős késéssel érkezett a Keleti pályaudvarra

Kora délután máshol is akadtak gondok. Hatvan és Jászfényszaru között fakidőlés miatt átmenetileg nem közlekedhettek a vonatok. Az S820-as vonatoknál jelentős késésekre, pótlóbuszos átszállásra kellett számítani. A közlekedés nagyjából este 6 óra körül rázódott helyre. De a hétfői nap is tartogathat számos kellemetlen meglepetést. (Kép: Mávinform – egy másik fakidőlésről tudósítva)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek