Csalók élnek vissza az MVM Next ügyfeleinek adataival

Megosztás

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. figyelmezteti ügyfeleit, hogy az elmúlt időszakban ismét csalók próbálkoznak adathalász támadásokkal, hamis földgázszámla-értesítők küldésével. Az MVM arra kéri fogyasztóit, hogy legyenek körültekintők és alaposan ellenőrizzék a kapott értesítéseket, mivel a hamis levelek gyakran felismerhetők. Az adathalász üzenetek célja általában az, hogy megszerezzék az áldozatok bankkártya-adatait, miközben a csalók fizetési felszólításokkal vagy szolgáltatás megszüntetésével fenyegetnek.

Az MVM Next ügyfelei a közelmúltban egyre gyakrabban kaptak nem magyarországi címekről érkező, hamis értesítéseket, amelyekben új földgázszámlák befizetésére hivatkoznak. Ezek az e-mailek általában egy bankkártyás fizetési linket tartalmaznak, amely a csalók weboldalára irányítja a felhasználókat, hogy így szerezzék meg pénzügyi adataikat.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy alaposan ellenőrizzék az értesítéseket. A megtévesztő e-mailek gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat vagy magyartalan, fordítóprogrammal készült szövegeket, illetve az is gyanús lehet, ha a számlaértesítő nem a megszokott időben érkezik.

Az igazi MVM Next értesítők feladója mindig az [email protected] címről érkezik, és a befizetési link is mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz… címen kezdődik.

A valódi számlák emellett tartalmazzák az ügyfél szerződéses folyószámlaszámát, a számlaszámot, valamint az átutaláshoz szükséges adatokat, és mellékletként egy pdf formátumú számla is megtalálható bennük. Az MVM hangsúlyozza, hogy bankkártyaadatokat soha nem kérnek közvetlenül e-mailben, azokat kizárólag a biztonságos banki felületen kell megadni.

Amennyiben gyanús e-mailt kapnak az MVM nevében, haladéktalanul továbbítsák azt az [email protected] címre, vagy jelezzék a 474 9999-es telefonszámon, amely bármelyik nagy szolgáltató előhívójával hívható.

Kép: MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek