Háromszázmillió forintból megújult a Jászapáti szennyvíztelepre vezető út

Megosztás

Jászapátin szeptember 24-én ünnepélyes keretek között adták át a szennyvíztelepre vezető megújult utat. A közel 300 millió forintos beruházás keretében egy 3 km-es aszfaltozott útszakasz épült, amely jelentősen javítja a telep elérhetőségét.

Az európai uniós projekt részeként további 1,5 km külterületi földút is stabilizálásra került zúzottkő és homokos kavics ágyazattal, amely nemcsak a telep, hanem a környékbeli földterületek gazdálkodói számára is nagy segítség. Az új út hozzájárul a környék infrastrukturális fejlődéséhez és a közlekedés biztonságához.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője akik hangsúlyozták a projekt jelentőségét Jászapáti és a környező települések számára. Az út nemcsak a szennyvíztelep megközelítését könnyíti meg, hanem a mindennapi közlekedésre is pozitív hatással lesz, különösen a gazdák és a helyi vállalkozások számára. A beruházás hosszú távú előnyöket biztosít a régió fejlődéséhez, miközben megteremti az alapokat további infrastruktúra-fejlesztésekhez is.

A fejlesztés nemcsak az utak minőségét javítja, hanem fontos lépés a környezetvédelem és a fenntarthatóság terén is, hiszen a jobb úthálózat révén csökkenhet a közlekedési balesetek száma, valamint a szállítás során keletkező környezeti terhelés. Az új út nagyban hozzájárul a helyi gazdaság fellendítéséhez, a munkahelyek elérhetőségének javításához, valamint a közösség életminőségének növeléséhez.

Az esemény során elhangzott, hogy további fejlesztések is várhatóak a térségben, amelyek a helyi lakosok mindennapi életét teszik majd könnyebbé és biztonságosabbá.

Fotó: Jászsági Térségi TV Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek