Szerkezetkész állapotban van Abony új bölcsődéje

Megosztás

Az Abonyban épülő új bölcsőde a Böjtösi Bau Kft. kivitelezésében elérte a szerkezetkész állapotot és a legmagasabb pontját – derül ki a városi önkormányzat közleményéből és a közbeszerzési adatokból. Az alapkövet idén májusban helyezték el.

A létesítmény legmagasabb pontján a hagyományok szerint Molnár Gábor, a kivitelező cég építésvezetője helyezte el a bokrétát. Az ünnepségen Földi László országgyűlési képviselő, Tabáni Ádám, a Településfejlesztési Osztály munkatársa, és Pető Zsolt polgármester is beszédet mondott – írja a Magyar Építők.

A bruttó 360 millió forintos projekt uniós és hazai állami támogatással valósul meg, ennek keretében az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagintézménye egy két csoportszobás, 2×12 férőhelyes bölcsődével bővül.

A városvezető Facebook-posztjából kiderül, a bölcsőde készültségi foka jelenleg 40%-os, és várhatóan az év végére készül el. A projekt keretében egy modern, közel zéró energiaigényű épület valósul meg, amely megújuló energiaforrásokat használ majd.

Abban bíznak, hogy a bölcsőde átadásával az abonyi családok számára könnyebbé válik a munka és a gyermeknevelés összehangolása.

Kép: Pető Zsolt Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek