Fedezzük fel együtt Szolnokot! – Helytörténeti séta a Tisza-parton

Megosztás

Szolnok minden köve, utcája és rejtett zuga egy-egy történetet mesél a múltból, persze csak azoknak, akik kellően vájt fülűek. Bajnai Zsolt immár tizenegy éve szerkeszti a blogSzolnok nevű oldalt, ahol a város legérdekesebb karaktereit, tereit, épületeit, olykor pedig anomáliáit veszi sorra. A Szol24 az ősz első szombati napján helytörténeti sétára invitálja a lap olvasóit.

Egy hely, ahol a régmúlt idők visszhangja még mindig ott lappang a levegőben, ahol a múlt és a jelen szinte észrevétlenül fonódik össze. Most itt a lehetőség, hogy egy különleges helytörténeti séta keretében felfedezze Szolnok vízparti környezetének titkait, és közelebb kerüljön a város kulturális örökségéhez.

Ez a séta nem csupán egy egyszerű városnézés, hanem egy utazás az időben. Tapasztalt szakértőnk, Bajnai Zsolt mesél majd a városról, nem csupán száraz adatokkal és évszámokkal, hanem élő történetekként elevenítve fel a múlt eseményeit. A séta során többek között érintjük a Béres József sétányt, a Tisza parkot, a Szigligeti Színház épületét, a Verseghy Ferenc Gimnáziumot és a Tisza szállót.

A Szol24 eseménye nemcsak azoknak szól, akik régóta élnek a városban, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak a megyeszékhely rejtett kincseire, akik szeretnének mélyebb kapcsolatot kialakítani a várossal, amelyet otthonuknak neveznek. Egy séta, amely nem csupán a látnivalókra, hanem a hely szellemére is rávilágít – egy lehetőség, hogy újra felfedezzük városunkat, és új nézőpontból tekinthessünk rá.

Ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat!

Időpont: szeptember 7. (szombat) 10:00

Idegenvezető: Bajnai Zsolt

Találkozási pont: Tiszai hajósok tere, I. világháborús emlékmű

Két híd között – helytörténeti séta a Szol24 szervezésében

Event in Szolnok, Hungary by Szol24 on Saturday, September 7 2024

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek