Kerékpárúton, hatalmas közlekedési dugót előző autót videóztak le Szolnokon

Megosztás

Nincs is szebb annál, amikor az autós egy kellemes dugóban közlekedhet! Ennek az örömforrásnak Szolnokon is alanyai lehetünk, hiszen – mint pont a török időkben – évszázadok óta egy darab belvárosi hídja van a városnak. Ennél fogva a Közép-Tisza legfontosabb átkelőjéül szolgáló hídja alapos dugókat okoz a városban. Ám, ha örömforrásról beszéltünk, van itt más is: a káröröm…

Minden reggel és délután hatalmas dugók keserítik meg a közlekedők életét Szolnokon. Lévén egyetlen Tisza-híd a belvárosban, ez a borzasttóan nagy forgalomnak jelentős keresztmetszetszűkülést okoz minden áldott nap.

A szolnokiaknak régóta ígérgeti a városvezetés, hogy lesz majd egy újabb belvárosi híd, de ez továbbra is csak ígért, nem pedig valóság.

Így aztán mindenki araszol a már híressé vált szolnoki dugókban, amik arról is nevezetesek, hogy meddig nyúlnak. Hát bizony, vannak, akik egészen Rákóczifalváig nyúló dugókról beszélnek, de ugyanez a helyzet a Vörösmező úton is.

Az emberek lassan már úgy költöznek ki a városból, hogy honnan lehet majd könnyebben bejárni, így fordulhat elő, hogy megnőtt Abony és Tószeg helyzete, hiszen innen – még – nincsenek dugók, nem úgy a már említett Rákóczifalva vagy Szajol felől.

Nos, tehet az ember ebben a gutaütésre alkalmas helyzetben?

Feltalálja magát!

Így tette ez az autós is, akit nemrég videóztak le. ahogy a szandaszőlősi dugóban a kerékpárúton haladva előzi a dugót. Szépen araszol és be is áll a sorba, ahogyan kell.

Talán ez nem véletlen.

Falva és Szanda felől többen is menekülőutakat keresnek. Így lett menekülőút korábban a szandai réten lévő szervizút, amit aztán végül a reggeli időszakban “lezártak” egy táblával, hogy aztán aki ezt nem vette észre, azt alaposan megbüntessék. Aki ugyanis erre az útra ment le, az könnyebben feljutott a helikopteres körforgalomnál, kikerülve sok-sok autót. Ilyen célt szolgált többek szerint a Sport utca egy szakaszának egyirányúsítása is.

Most az a helyzet, hogy a délről érkezők használják a Vörösmezőt menekülőútnak. Amit sokan nem viselnek el.

Inkább előznek, tolakodnak, erőszakosan, veszélyesen. Talán kárörvendve.

Ugyanilyen veszélyes az is, amikor a Boldog Sándor körúton a piacnál ketten, hárman kilőnek az amúgy mindössze agyrémet jelentő, 5 másodperces zöldnél, hogy még zöldön mehessenek át legalább 80-as sebességgel a Hubai utcai lámpánál.

De ugyanilyen veszélyes manőver az is, hogy már a Boldog Sándor István és Ady kereszteződésben ugyancsak a gázra taposva, az Ady végén a belső sávból 80-as, 90-es tempóról lelassítva besorolhassanak a Tabánnál, lehagyva sok-sok autót a dugóban.

Szóval tényleg ideje lenne a forgalmi rendet és a lámpák helyzetét áttekinteni, változtatni ezeken.

Bár a lakosság máson is változtatna, például az ez ügyben eléggé tesze-tosza városvezetésen, mert ma már azt nem elég hajtogatni, hogy hát, nagyon megnőtt az autók száma Szolnokon.

Forrás: Szolnokon hallottam Facebook

Kapcsolódó cikkek