Világhírű művészekkel indul a Szolnoki Szimfonikus Zenekar új évada

Megosztás

A következő évadban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nemzetközileg elismert szólistákat és karmestereket lát vendégül, miközben a közönség elé tárja a klasszikus és modern zenei mesterművek legjavát –fogalmazott a zenekar a közleményében.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. információi szerint a Liszt Ferenc- és Fantázia-bérletek keretében rangos hazai és külföldi művészek lépnek majd fel.

A színpadon olyan híres szólisták szerepelnek majd, mint a nemzetközileg többszörösen díjazott Magyar Valentin zongoraművész, Giovanni Guzzo olasz hegedűművész, valamint Claude Hauri olasz csellóművész. Emellett elkötelezetten támogatják a fiatal tehetségeket, így a koncertlátogatók idén is találkozhatnak a Berlini Művészeti Egyetem hallgatóival.

Az évad programja változatos és sokszínű, minden korosztály és zenei ízlés számára tartogat valami különlegeset. Az évadnyitó koncerten Manuel de Falla A háromszögletű kalap című műve csendül fel és a klasszikus darabok mellett olyan modern szerzők művei is elhangzanak majd, mint Steve Dobrogosz és Bob Chilcott.

A szezon során több tematikus és ünnepi koncert kerül megrendezésre – ilyen a Romantikus történetek, ahol Bruch, Liszt és Haydn ismert művei hangzanak el, valamint a Zene világnapja alkalmából szervezett koncert.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a régi bérletek megújítására és átvételére, valamint új bérletek igénylésére 2024. augusztus 26. és szeptember 13. között van lehetőség. Az új bérletek értékesítése 2024. szeptember 9-től szeptember 13-ig tart.

Kép: szolnokiszimfonikusok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek