Kínában a Szolnoki Szimfonikusok sikerétől hangos a sajtó

Megosztás

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar nevével már nem csak a hazai zenei kulturális életben találkozhatunk egyre többször, hanem a határon, sőt, kontinensen túl is. Minden egyes olyan turné, nemzetközi protokoll esemény, amelyen külföldi szólisták, karmesterek lépnek színpadra a zenekar művészeivel, erősítik az együttes és egyúttal Szolnok város, a magyar kultúra nemzetközi hírét.

Az elmúlt hónapban két ilyen kiemelkedő nemzetközi protokoll esemény színvonalát is emelték a Szolnoki Szimfonikus Zenekar művészei: Baranya megye és a kínai Csöcsiang tartomány testvérkapcsolatának 20 éves évfordulójának, illetve a Néprajzi Múzeumban megrendezett Kínai Szellemi Kulturális Örökség Turisztikai és Kulturális Kreativitás Kiállításának. E jeles alkalmakból rendezett ünnepségeken a kamaraformációk a kínai közönség számára mutatták be magas színvonalú művészetüket. Az előadások nagy sikert arattak és ezzel is hozzájárultak a két ország közötti kulturális kapcsolatok, a magyar-kínai barátság erősítéséhez.

Az eseményről és az együttes előadásáról a kínai CCTV4 csatorna is hírt adott:

央视影音

更多内容,尽在央视影音

A zenét szolgáló virtuózitás hangversenysorozat programjában elhangzott Sarasate Carmen-fantáziája, Rahmanyinov III. (d-moll) és II. (c-moll) zongoraversenye, valamint Beethoven „Sors” szimfóniája is. Az előadások szólistája Shiran Wang kínai zongoraművész, valamint Sherry Tse, szintén kínai hegedűművész, aki korát (10 év) meghazudtoló magabiztossággal állt színpadra és nyűgözte le bájos játékával a közönséget. A turné karmestere az olasz származású dirigens, Massimo Belli volt, aki pályafutása során számos szimfonikus zenekart vezényelt már a világ minden táján.

Az együttes fellépéseit hangos siker kísérte, melyről az egyik népszerű kínai hírportál is beszámolt.

香港小提琴奇才谢尚礼精彩绽放,连续两晚演奏会迷倒众乐迷

香港小提琴奇才谢尚礼精彩绽放,连续两晚演奏会迷倒众乐迷

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a jövőben is folytatni kívánja nemzetközi szerepléseit. Célja, hogy még több országban bemutathassa a magyar zenei kultúrát, és tovább öregbítse Szolnok és Magyarország hírnevét a világban, olvasható a zenekar közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek