Vödörrel öntözték a fákat Szolnokon

Megosztás

Amíg a folyóban víz van, és vödrök is akadnak, a szárazság közösségformáló erő is lehet.

Tegnap számoltunk be róla, hogy megyénkben is súlyos gondokat okoz a szárazság. A szolnoki ZöldErő célja a természetes környezet fenntartása és megóvása. Madár- és denevérodúk kihelyezése, a fecskék támogatása, komposztálás és faültetés tartozik főbb tevékenységi körükbe, de ezúttal a közterületeink fáit vették gondozásba.

Fogj egy vödröt, és tarts velünk! – így hangzott a Szolnoki ZöldErő közelmúltban közzétett felhívása, melynek célja a szárazságban szomjazó fák és cserjék öntözése volt.

Sokan csatlakoztak a városi természetvédő szervezethez, és kézről kézre adott vödrökkel locsolták a Zagyvából vett vízzel a Várkonyi téri japán cseresznyefákat és a Tiszába mártott vödrökkel a Tiszaliget közelmúltban ültetett fáit és cserjéit.

Nem elég a természet szépségeire figyelni, vegyük észre azt is, ha bajban van! Márpedig van baj, sírnak a fák a forróságban és a csapadékhiányban. Teljesen érthető lenne egy vízszegény környéken, de nem egy folyókkal megáldott helyen.  – írta a természetvédelmi szervezet a Facebookon közzétett felhívásában.

Mindösszesen 187 vödör vizet sikerült feljuttatni a Várkonyi tér fáihoz.

A ZöldErő feltett szándéka nyáron folytatni a kitikkadt fák öntözését.

kép forrása: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek