Nagy sikert aratott a Jász-Stones csapata egy Lego-robotika versenyen Ausztráliában

Megosztás

Június utolsó napján indult el a Csányi Alapítvány Jász-Stones csapata a First Lego League – Asia Pacific Open Championship (APOC) versenyére Sydney-be. A dubaji átszállással együtt több, mint egynapos utazás várt a fiatalokra, ráadásul nyárból télbe, ez a teljesítményükön semmit sem látszott: az Innováció kategóriában a csapat I. helyezést ért el az 53 indulós nemzetközi mezőnyből.

A verseny első napján felállították a saját pavilonjukat, ahol természetesen a magyar zászlók is főszerepbe kerültek.. A nap fő eseménye a kultúrest volt, ahol tánccal, furulyaszóval, népviselettel és csokoládéosztással mutatták be hazánkat és a Csányi Alapítványt.

A második napon a Lego-robotika futamok zajlottak, amelyekre szeptember óta készültek. A verseny harmadik napján előadták a VUK innovációjukat és a Lego robot implementációját angol nyelven, majd a zsűri kérdéseire kellett választ adni.

Az utolsó napon közös robot feladatokat oldottak meg egy ausztrál csapattal, ami külön versenyszámnak minősült. A gyerekek magabiztosan helytálltak a nemzetközi mezőnyben, sőt, barátságokat sikerült kötni japán, ausztrál, észt, brazil és német csapatokkal.

Végül az eredményhirdetésen a Jász-Stones csapata Innováció kategóriában az első helyet szerezte meg az 53 induló közül.

„Az APOC Lego-robot futamok alatt nagyon izgatottak voltunk, hatalmas szurkolás és energia volt az asztaloknál. Bár nem sikerült teljesen az előre eltervezett, valamint az edzői pontunkat teljesíteni, de kihoztuk a helyzetből a maximumot. Nagyon sokat tanultunk a többi csapattól a robot konstrukciójukról, a stratégiájukról és a szellemiségükről is. Jó volt látni a nemzetek különböző kultúráit, szokásait, a hozzáállásukat és azt, hogy hogyan tudják motiválni egymást” – mesélt a tapasztalatairól az egyik hazai versenyző, Kaptás Márk Máté.

Képek: csanyialapitvany.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek