Rekordközeli pontyot akasztott a szerencsés horgász a Tisza-tavon

Megosztás

Az elmúlt napokban egy hidegfront miatt a halak kapókedve visszaesett, de a javuló időben úgy látszik kezd visszatérni az étvágyuk, írja a Tisza-tavi Sporthorgász. Péntek reggel egy nem mindennapi pontyfogásról kapott hírt a társaság.

Barati Béla, a mezőkövesdi horgász egy 26.85 kg-os, gyönyörű pikkelyes pontyot csalt horogra Poroszló közelében, a Dühös-lapos területén.

Több sikertelen éjszaka után végre megfogtam a Nagy Halat. Egy hónapon keresztül harcsáztam, de ráuntam, úgy gondoltam, megpróbálom a pontyozást. Pár nap után fogtam két szépet, 10 kiló körül voltak, de ez a fogás feltette az “i-re” a pontot. Fárasztás közben már éreztem, hogy nagy hal lesz. Éjszaka, amikor megfogtam, le is mértem a saját mérlegemmel, majd reggel hívtam a halőröket, hogy van egy rekord-közeli pontyom – mesélte Barati Béla a Sokszínű vidéknek.

A sporthorgász hajnali kettőkor fogta a halat, és azt is elárulta, hogy valószínűleg veszíthetett a súlyából reggelig a potyka, a stressz miatt ugyanis gyakran szinte “minden kijön” egy-egy uszonyos gyomrából.

A sporthorgász egyébként gyerekkora óta horgászik, és ekkora fogása még sohasem volt. Könnyű szerelékkel és saját, gyúrt bojlival fogtam. Tényleg óriási élmény volt. A vadvizeket előnyben részesítem, egészen decemberig szoktam a Tiszán és a Tisza-tavon horgászni

A pecásoknak jó hír, hogy április 28. éjféltől újra szabad süllőre, balinra és sügérre horgászni a Tisza-tavon. Ezek a halfajok rendkívül népszerűek a rablóhalas horgászok körében, így minden bizonnyal sokan készülnek a szezonkezdetre. Ugyanakkor kedden el is kezdődik néhány halfaj fajlagos tilalmi időszaka: a harcsa május 2. és június 15. között, a ponty pedig május 2. és május 31. közt egyaránt védelmet élvez.

Kapcsolódó cikkek