Bécs császári rezidenciájában ad koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Megosztás

Nagy megtiszteltetés: Ausztria egyik legismertebb műemlékében, Bécs császári rezidenciájában, a schönbrunni kastélyban ad hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar március 23-án.

A schönbrunni kastély színházterme egyébként elzárt terület a látogatóktól, csak a bécsi Zene- és Előadó-művészeti Egyetem vizsgakoncertjeit rendezhetik meg benne. Jövő hét szombaton az egyetem Karmesteri Intézetének hallgatói adnak majd számot tudásukról a Szolnoki Szimfonikusok közreműködésével.

A hangversenyen Felix Mendelssohn-Bartholdy, Wolfgang Amadeus Mozart, továbbá Ludwig van Beethoven művei csendülnek fel. A szimfonikusok már több híres osztrák hangversenyteremben felléphettek, többek között a Mozarteum Grosser Saaljában, a Musikverein Aranytermében és az Esterházy-kastély Haydn termében.

A Szolnoki Szimfonikusok honlapján eközben az olvasható, hogy buszos kirándulást is szerveznek. A túra reggel hét órakor indul a Pelikán parkolóból, várhatóan este hat órakor indulnak vissza. Az utazás során csoportvezető is rendelkezésre áll. További részleteket ide kattintva olvashat.

MTI-információ

Kép: getyourguide.com

Kapcsolódó cikkek