Szolnok megyében is aktívan keresi a határvadászokat a rendőrség

Megosztás

Az elmúlt napokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében több helyszínen várták a rendőrök azokat, akiket érdekel a határvadászképzés. A toborzók összesen 17 helyszínen voltak jelen, 13 településen.

A nagyobb eseményeken, például a jászberényi Csángó Fesztiválon, megelőzési szakemberek is részt vettek, akik a BikeSafe programot népszerűsítették, szórólapokat osztottak és vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a látogatókat.

A toborzók minden érdeklődőnek részletes tájékoztatást adtak a szerződéses határvadász szolgálatról, a munka feltételeiről, a jelentkezési folyamatról, a bérezésről és az egyéb juttatásokról. A következő toborzási alkalomra augusztus 17-én, szombaton 10 és 11 óra között kerül sor Kisújszálláson, a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő területén.

Érthető az igyekezet, ugyanis tavaly decemberben derült ki, hogy a rendkívüli pszichológiai nyomással járó szolgálatra nagyjából ötből egy jelentkező alkalmas, tavaly november végéig összesen 4117-en jelentkeztek, közülük végül 1804 emberrel kötött szerződést a rendőrség. Akár 400 ezer forintos fizetést, cafeteriát, ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátást is ígérnek, mindezért cserébe az államhatár őrzését, felderítést, az államhatár jogellenes átlépésének megszakítását várják.

A szerződéses határvadászok képzésével kapcsolatos részletes információk elérhetők a weboldalon.

Kép: police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek